Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Κοπή πίτας Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών {Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 - ώρα 11.00' π.μ. - Αίθουσα εκδηλώσεων Χ.Α.Ν. Αθηνών (οδός Ακαδημίας 36 & Ομήρου, Κολωνάκι)}


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ

ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ

               ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ: 1979

ΕΔΡΑ: Οδός Κάνιγγος 9 (2ος όροφος) ● 106 77 Αθήνα ● Τηλ. 210.3301370

    Site: www.karditsiwtes.gr (υπό κατασκευή) * E-mail: s.a.karditsiwtwn@gmail.com

***

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Έχουμε την τιμή να σας προσκαλέσουμε στην καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πίτας του Συλλόγου μας την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.00' π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Αγωγής Νέων Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας (Χ.Α.Ν. Αθηνών - οδός Ακαδημίας 36 και Ομήρου, Κολωνάκι, ΑΘΗΝΑ - 8ος όροφος).

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας "Το Σεργιάνι", ο οποίος θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Καρδίτσα.

Επίσης, ο Σύλλογός μας θα βραβεύσει τον συμπατριώτη Καρδιτσιώτη Πρωταθλητή Ελλάδος στο τέννις με αμαξίδιο, Στέφανο Διαμαντή  και τον συμπατριώτη σκηνοθέτη-Διδάκτορα του Παντείου Πανεπιστημίου, Τάσο Λέρτα (καταγόμενο από το Σμόκοβο Σοφάδων).

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθούν δώρα σε όλα τα μικρά παιδιά.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Με τιμή,

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Κων/νος Κουσαής                              Θωμαϊς Τσίπρα

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΑΣ  ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ

Μαρία Νασιάκου-Κατσαρού, Α’ Αντιπρόεδρος {210.7705286 & 6937.017443}

Γιώργος Τσιμητράς, Β’ Αντιπρόεδρος {6945.548799}

Βασιλική Τσιαπώκη, Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων {210.9016607 & 6972.111012}

Σόνια Παπαδήμου, Ειδ. Γραμματέας    {6958.470465}

Γραφεία: οδός Κάνιγγος 9, ΑΘΗΝΑ ΤΚ 106 77 (2ος όροφος) – {Πλατεία Κάνιγγος}

Τηλέφωνα:  210.3301370, 210.8254304, 6976.704654, 210.8254305 (φαξ)

Site: www.karditsiwtes.gr

E-mail: s.a.karditsiwtwn@gmail.com

FACEBOOK: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ



ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ


ΜΕΤΡΟ: Στάσεις «Σύνταγμα» ή «Πανεπιστήμιο»

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ & ΤΡΟΛΕΥ: Όσα διέρχονται τις οδούς Ακαδημίας και Πανεπιστημίου- Στάσεις «Πανεπιστήμιο» ή «Σύνταγμα»


Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Σύλλογός μας θα δεξιωθεί όλους όσους παρευρεθούν


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗ

Ο Στέφανος Διαμαντής είναι 28 ετών, γεννήθηκε στην Καρδίτσα και ξεκίνησε το τένις σε ηλικία 8 ετών. Στα 9 του πήρε μέρος στο πρώτο τουρνουά, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση.  Από τότε και έπειτα υπήρξε κατ’ εξακολούθηση πρώτος στην κατηγορία του (εως 14 ετών) στο Ενωσιακό Πρωτάθλημα (Θεσσαλία και Λαμία) και μέσα στους 8 καλύτερους στην Ελλάδα. Το ’99, σε ηλικία 12 ετών, ταξίδεψε με την Ενωσιακή ομάδα μέχρι το Λος Άντζελες, όπου παρέμεινε για ένα μήνα για προπονήσεις και τουρνουά, στα οποία έφτασε στους 4 πρώτους της διοργάνωσης.  Συνέχισε να προπονείται και να συμμετέχει σε αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Λος Άντζελες, Αμερική και Σάλτσμπουργκ, Αυστρία) σε τουρνουά κάτω των 18 ετών, όπου διακρίθηκε και εκεί. Συνολικά, σαν αρτιμελής, έχει κατακτήσει 20 κύπελλα και άλλα τόσα μετάλλια.
Το 2005 πέρασε στα ΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών.  Ένα χρόνο αργότερα είχε ένα τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και τότε αναγκάστηκε να διακόψει τις σπουδές του .Το 2011, μετά από χρόνια πολύωρης καθημερινής προσωπικής προσπάθειας και γυμναστικής, για την αποκατάστασή του,  αποφάσισε να ασχοληθεί ξανά με το αγαπημένο του άθλημα, το τένις και για βιοποριστικούς  λόγους αφού είναι ο μοναδικός πρώην πρωταθλητής του τένις (ως αρτιμελής) στην Ελλάδα και από τους ελάχιστους στον κόσμο.
Από το 2011 έως σήμερα συμμετείχε σε 23 παγκόσμια πρωταθλήματα στο τένις με αμαξίδιο και διακρίθηκε κατακτώντας 21 κύπελλα,24 μετάλλια σε προσωπικό επίπεδο  και 5 μετάλλια με την Εθνική Ομάδα (σε μονό και διπλό), με τελευταίες  προσωπικές  επιτυχίες αυτές  της κατάκτησης  της  δεύτερης θέσης στο μόνο και της πρώτης στο διπλό στο Megafon Russia, το τρίτο σερί πανελλήνιο πρωτάθλημα και την κατάκτηση των προκριματικών του παγκοσμίου κυπέλλου τον Μάρτιο του 2015. Λόγω των αθλητικών του ικανοτήτων μπορεί να αναδειχθώ σε υψηλότερη βαθμολογική θέση παγκοσμίως, αλλά για αυτό το σκοπό απαιτούνται οικονομικοί πόροι τους οποίους δεν διαθέτει. Έλαβε μέρος μόνο σε 23 τουρνουά, σε 4 χρόνια, και όχι σε 18 που έπρεπε ανά χρόνο, εξαιτίας της οικονομικής του δυσχέρειας. Από την μέχρι τώρα πορεία του, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κόντος τον κάλεσε στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας και πλέον εκτός από ατομικούς αγώνες αγωνίζεται και με τα χρώματα της Εθνικής. Τον Μάιο του 2012, στο πρώτο τουρνουά του με την Εθνική στην Τουρκία, με την συμμετοχή του κατακτήσαμε για πρώτη φορά την 3η θέση και επιστρέψαμε νικητές  με μετάλλιο, πρώτη φορά στα χρονικά της ελληνικής ιστορίας του τέννις με αμαξίδιο. Τον Οκτώβριο του 2012 στον Αστέρα  Βουλιαγμένης στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε το πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις με αμαξίδιο, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση με αποτέλεσμα να αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος-  τίτλο που κατέκτησε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (13- 15 Μαρτίου 2015). Τον Μάρτιο του 2013 στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου που έλαβαν χώρα στην Τουρκία με την Εθνική Ομάδα καταλάβαμε την πρώτη θέση και περάσαμε κατευθείαν στα Τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξανά για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά του αθλήματος. Εκεί, προς έκπληξη όλων, κατακτήσαμε τη 2η θέση αφήνοντας εκτός διοργάνωσης χώρες με παράδοση χρόνων στο Παγκόσμιο τένις με αμαξίδιο, όπως η Ιταλία και ο Καναδάς. 
Μεγάλη τιμή για τον Στέφανο αποτελεί και η βράβευσή του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (2013-2014-2015) τόσο από την Παραολυμπιακή Ομοσπονδία ως κορυφαίου αθλητή στο είδος του, όσο και από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αθλητικών συντακτών (ΠΣΑΤ) που για δύο συνεχόμενα έτη (2013-2014) τον τιμά με τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή ΑμεΑ.
Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2014 ξεκίνησε και πάλι την σχολή του, αφού πλέον η πρόσβαση είναι  εύκολη με την δημιουργία αναβατορίων.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς του Καρδιτσιώτες που κατάγεται από τον Τόπο μας ένας τόσο σπουδαίος αθλητής και γι’ αυτό το λόγο τον τιμά ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών


Βιογραφικό σημείωμα Τάσου Λέρτα
Ο Τάσος Λέρτας γεννήθηκε στο Σμόκοβο Σοφάδων Καρδίτσας το 1939. Είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου και Κινηματογράφου. Παρακολούθησε σεμινάρια Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων.
Διετέλεσε Γενικός Δ/ντης του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, Ειδικός σύμβουλος Yπουργών Παιδείας, Ανώτατο Διοικητικό στέλεχος της Βιομηχανίας ΒΟΜΒΙΞ,  Δ/ντης του ραδιοφωνικού σταθμού 88,5, Δ/ντης του Κέντρου Νεότητας και Πληροφόρησης του Δήμου Χαλανδρίου, Αντιπρόεδρος του Αετοπούλειου Πολιτιστικού κέντρου, Καθηγητής στο Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο καθώς και καθηγητής σε πολλές δραματικές σχολές.
Ακόμη, Γενικός Γραμματέας και αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών, εκλεγμένος εκπρόσωπος στην ένωση Ευρωπαίων Σκηνοθετών και στην Παγκόσμια Οργάνωση Οπτικοακουστικών Μέσων.
Έγραψε και σκηνοθέτησε έργα στον κινηματογράφο, στο θέατρο και στην τηλεόραση, βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Μόσχας το 1983 για την ταινία «Ντοκουμέντο: H Mάχη της Αθήνας» και είναι συνδημιουργός, με το σκηνοθέτη Νίκο Τζίμα της ταινίας «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο» που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης το 1981.
Έχει μεταφράσει αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών μελετών και άρθρων στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο.
Αυτή την περίοδο, ο κ. Λέρτας εχει σκηνοθετησει την τραγωδια του Σοφοκλη ''ΑΝΤΙΓΟΝΗ'', ενώ ταυτόχρονα προχωράει τη μεγάλη συμπαραγωγή με τη Ρωσία της ταινίας «Ιωάννης Καποδίστριας» σε σενάριο και σκηνοθεσία δική του.

Χορευτικός Όμιλος Καρδίτσας «ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ»
Ο Χορευτικός Όμιλος Ελληνικής Παράδοσης περιοχής Καρδίτσας «ΤΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» ιδρύθηκε το 1994 και έχει έδρα την Αθήνα.
Σκοπός του Καρδιτσιώτικου Χορευτικού Ομίλου είναι η επαφή με το λαϊκό πολιτισμό στο σύνολό του, μέσω σεμιναρίων, πολιτιστικών ανταλλαγών και διδασκαλίας χορών, που αφορούν την περιοχή της Καρδίτσας, της Θεσσαλίας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Στο βεστιάριο του Ομίλου υπάρχει πληθώρα παραδοσιακών ενδυμασιών από την Καρδίτσα και από άλλα μέρη της Ελλάδας, συνοδευόμενες από τις ανάλογες ζώνες, μαντήλια και κοσμήματα. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ χορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αποσπώντας σημαντικά βραβεία.
Πρόεδρος του Ομίλου είναι η κ. Θωμαϊς Τσίπρα και Χοροδιδάσκαλος ο κ. Χρήστος Γαλάνης. Τα μαθήματα χορών γίνονται κάθε Τετάρτη και κατά τις ώρες 18.30’-21.30’ στην αίθουσα του Συλλόγου των Απανταχού Οξυωτών «Ο Αγ. Δημήτριος» (οδ. Δαιμονογιάννη 4, Κάτω Πατήσια-Άγιος Νικόλαος – τηλ. 210/8643708)
    Οι Καρδιτσιώτες χορευτές του Ομίλου θα μας παρουσιάσουν χορούς από την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Καρδίτσα, ενδεδυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές του Τόπου μας.