Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Στίλβη η Ζυθοποιία της Θεσσαλίας


Στίλβη η Ζυθοποιία

 

Η Στίλβη, κόρη του θεού Πηνειού, είναι νύμφη που ζει στις πηγές και στα ποτάμια. Συνοδεύει πάντα το νερό, τονίζοντας τη ζωογόνο δύναμή του..

Συνοδεύει πάντα το νερό, τονίζοντας τη ζωογόνο δύναμή του και τις ευεργετικές του ιδιότητες για τις καλλιέργειες και τα αγαθά της γης. Η μπύρα μας εμπνέεται από τη μυθολογία και την ιστορία του τόπου μας και ξεκινά το ταξίδι της από τις πηγές και τα βουνά των Αγράφων, για να ανταμώσει το θεσσαλικό κάμπο και τους ανθρώπους του.

Στίλβη η Φιλοσοφία

 

Στη ζυθοποιία μας, σκοπό μας έχουμε να ταξιδέψουμε μαζί σας σε νέους γευστικούς προορισμούς, για να γνωρίσετε και να αγαπήσετε την ποιοτική απαστερίωτη μπύρα. Ταυτόχρονα, ως επιχείρηση έχουμε στόχο να δίνουμε προτεραιότητα στην Ελληνική αγορά, όπου αυτό είναι δυνατό. Γι’ αυτό δείχνουμε ξεχωριστή φροντίδα σε κάθε στάδιο της παραγωγής και ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε επιλογή μας.
  • Τα μηχανήματά μας είναι εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής τεχνολογίας, κατασκευασμένα στην Ελλάδα.
  • Το νερό που χρησιμοποιούμε κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα νερά της χώρας μας, ως προς τη σύστασή του, τη σκληρότητά του και συνολικά όλα τα χαρακτηριστικά του. Γι’ αυτό και πετυχαίνουμε κρυστάλλινη διαφάνεια και ξανθό χρώμα στη Στίλβη.
  • Επιλέγουμε τις καλύτερες βύνες, οι οποίες παράγονται στην Ελλάδα, με σκοπό να αναδεικνύουμε τη γεύση και το σώμα της μπύρας μας.
  • Ο συνδυασμός λυκίσκων που χρησιμοποιούμε δίνει στη Στίλβη το άρωμα και τη χαρακτηριστική πικράδα της.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αγάπη μας για τη μπύρα, η οποία ‘βγαίνει’ κατά τη διαδικασία παραγωγής, αποτυπώνονται στη γεύση και το άρωμα της μπύρας μας, είτε πρόκειται για τη δροσιστική Στίλβη lager, είτε για την αρωματική Στίλβη weiss, είτε για τη γεμάτη γεύση μαύρη Στίλβη.

Παραγωγική διαδικασία

 

Επιλογή και παραλαβή πρώτων υλών

Για τις μπύρες μας επιλέγουμε υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες (βύνη, λυκίσκος και μαγιά), όπου είναι δυνατό Ελληνικής παραγωγής. Η επιλογή γίνεται με κριτήριο την επίτευξη των καλύτερων χαρακτηριστικών στο τελικό προϊόν.

Άλεση

Η βύνη αλέθεται, ώστε να αυξηθεί η επιφάνεια διαβροχής της και να γίνει ευκολότερη και αποτελεσματικότερη η εκχύλιση του αμύλου και των υπόλοιπων συστατικών της.

Πολτοποίηση

Η βύνη αναμειγνύεται με νερό στη δεξαμενή πολτού (mash kettle) και, ανάλογα με το είδος της μπύρας που παράγεται, επιλέγεται το καταλληλότερο πρόγραμμα αύξησης της θερμοκρασίας.

Φίλτρανση ζυθογλεύκους

Όταν ολοκληρωθεί η πολτοποίηση, ο πολτός μεταφέρεται στη δεξαμενή διήθησης (lauter tun), όπου πραγματοποιείται ο διαχωρισμός του ζυθογλεύκους με φυσική διήθηση – φίλτρανση. Το ζυθογλεύκος επιστρέφει στη δεξαμενή πολτού.

Βρασμός και προσθήκη λυκίσκου

Ακολουθεί γίνεται ο βρασμός του ζυθογλεύκους και η προσθήκη λυκίσκων, οι οποίοι δίνουν στις μπύρες μας την πικράδα και το χαρακτηριστικό τους άρωμα.

Ταχεία ψύξη

Μετά την ολοκλήρωση του βρασμού, και αφού επιτρέψουμε στο μείγμα να ηρεμήσει, ακολουθεί η ταχεία ψύξη του.

Ζύμωση

Κατόπιν, το μείγμα μεταφέρεται στις δεξαμενές ωρίμανσης (fermentation tanks), όπου παραμένει για το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της ζύμωσης. Τη στιγμή της μεταφοράς της, προστίθεται και η μαγιά, η οποία αφαιρείται όταν ολοκληρωθεί η ζύμωση. Κατά τη ζύμωση λαμβάνει χώρα φυσική ενανθράκωση της μπύρας, ενώ παράγεται και η επιθυμητή ποσότητα αλκοόλης. Από την προσθήκη της μαγιάς μέχρι το άνοιγμα του μπουκαλιού ή το γέμισμα του ποτηριού, η μπύρα δε θα ξαναέρθει σε επαφή με τον αέρα της ατμόσφαιρας: από εδώ και μετά η όλη διαδικασία λαμβάνει χώρα σε κλειστή εγκατάσταση, από την οποία η μπύρα μας φεύγει σε σφραγισμένα μπουκάλια ή βαρέλια.

Ωρίμανση

Η μπύρα παραμένει στις δεξαμενές ωρίμανσης για όσο χρόνο απαιτείται, μέχρι να αποκτήσει το σώμα της και να ωριμάσει η γεύση και το άρωμά της.

Φιλτράρισμα

Ανάλογα με το είδος της μπύρας ακολουθεί φιλτράρισμα με φίλτρα διαφορετικής διατομής, ώστε να απομακρυνθούν από τη μπύρα τα υπολείμματα της ζύμωσης και να λάβει αυτή την τελική μορφή της: από τη διάφανη lager μέχρι τη Weiss.

Εμφιάλωση – εμβαρέλωση

Η μπύρα τοποθετείται σε δεξαμενή εξυπηρέτησης (serving tank), από την οποία ξεκινά η εμφιάλωση ή εμβαρέλωσή της. 



Οι Μπύρες μας 

 

Lager
Μπύρα με λαμπερό χρυσό διαφανές χρωμα, δροσιστική με μεταξένια υφή και αρωματισμένη με τις καλύτερες ποικιλίες λυκίσκου του κόσμου που τις προσδίδουν μια αρμονία στην πικράδα και στα γήινα, βότανων, λουλουδιών και πικάντικα αρώματα. Συνοδεύει ιδανικά τα ψάρια και το κοτόπουλο. Η δροσιστική και γεμάτη γεύση της είναι σκέτη απόλαυση είτε συνδυάζεται με ένα απλό σνακ, είτε συνοδεύει ένα υψηλής γαστριμαργικής αξίας έδεσμα.
  • Έντονη γεύση
  • Δυό ποικιλίες λυκίσκου
  • Γήινα αρώματα  

 


Beers
Η τριβή ανάμεσα στη γλώσσα και τον ουρανίσκο "ελευθερώνει" άρωμα μπανάνας και λουλουδιών διατηρώντας πάνω από όλα την μεστή γεύση βύνης. Κλειδί για την τέλεια γεύση αποτελεί η ισορροπία σε όλα τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της.
Tαιριάζει ιδανικά µε την ελληνική κουζίνα και τα θαλασσινά της και όχι μόνο με λουκάνικα, κρεατικά και ξινολάχανα.

Η Φιλοσοφία μας

 

cold beer
Στη ζυθοποιία μας, σκοπό μας έχουμε να ταξιδέψουμε μαζί σας σε νέους γευστικούς προορισμούς, για να γνωρίσετε και να αγαπήσετε την ποιοτική απαστερίωτη μπύρα. Ταυτόχρονα, ως επιχείρηση έχουμε στόχο να δίνουμε προτεραιότητα στην Ελληνική αγορά, όπου αυτό είναι δυνατό.


 Επικοινωνία
Τσιφλικάκι 3
    43100,
    Καρδιτσομαγούλα
    Καρδίτσα
    Θεσσαλία
    Ελλάδα
Τηλέφωνο:
    +30 2441077601
Κινητό:
    +30 6936843366

info@stilvibeer.gr
stilvibeer.gr 

Facebook