Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

AGROLAND παραγωγή & τυποποίηση οσπρίων - Σοφάδες

Το 1996 ιδρύθηκε η εταιρεία AGROLAND A.E με έδρα τους Σοφάδες Καρδίτσας. Το 1999 εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις 500 τ.μ. της οδού Ανθέων, εντός της πόλεως των Σοφάδων. Ξεκίνησε να σποροπαράγει σπόρους δημητριακών και ψυχανθών, στην αρχή για την κάλυψη των αναγκών της και με την πάροδο των ετών κάνοντας φασόν για μεγάλες εταιρείες του κλάδου.
Το 2008 ξεκίνησε η κατασκευή του υπερσύγχρονου εργοστασίου διαλογής - επεξεργασίας και απόθήκευσης σπόρων. Το έργο εγκαινιάσθηκε το καλοκαίρι του 2009 και από τότε η εταιρεία μπαίνει σε νέα φάση ανάπτυξης.
Το 2010 είναι η χρονιά ορόσημο για τη μετέπειτα πορεία της εταιρείας. Μπαίνει δυναμικά στο χώρο των χονδρικών πωλήσεων σπόρων, δημητριακών και ψυχανθών.
Ξεκινά την εισαγωγή γεωργικών μηχανημάτων ειδικά σχεδιασμένων για την ελληνική γεωργία και τον Έλληνα αγρότη. Αναλαμβάνει από το ΕΘΙΑΓΕ ένα μεγάλο αριθμό ποικιλιών για το πρόγραμμα σποροπαραγωγής μετά από δημοπρασία.
Τέλος, θέτει σε λειτουργία ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 100 kw μέσα στο χώρο του εργοστασίου και ένα ακόμα πάρκο 400 kw, πάνω στη σκεπή του εργοστασίου.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ:http://www.agroland.com.gr/