Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας για τις διαγραφές δημοσιογράφων

Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας πάγια υποστηρίζει το δικαίωμα της αντικειμενικής και πλήρους ενημέρωσης του ελληνικού λαού τηρώντας το Σύνταγμα και τους νόμους περί ελευθεροτυπίας κ.τ.λ. Ωστόσο επισημαίνει αντιδεοντολογικές συμπεριφορές ορισμένων τηλεοπτικών δημοσιογράφων που υπονόμευσαν το  πρόσφατο Δημοψήφισμα διευκολύνοντας την άμεση μετέπειτα ανατροπή της βούλησης του Ελληνικού Λαού και θεωρεί ότι πριν από κάθε Δημοψήφισμα πρέπει τα ΜΜΕ  να εξυπηρτούμ την αντικειμενική και με ίσους όιρους πληροφόρηση της κοινής γνώμης με βάση τις εξής αρχές:

  • Η αλήθεια και η δεοντολογία πρέπει επιτέλους να έχουν πλήρη και ακηδεμόνευτη τη δημόσια έκφραση τους, ιδίως πριν από Δημοψηφίσματα.
  • Η δημόσια περιουσία των συχνοτήτων κάθε ραδιοτηλεοπτικής  εκπομπής πρέπει να υπηρετείται καθολικά από όλους, που πρέπει να έχουν δικαίωμα αξιοποίησής τους για έκφραση κάθε άποψης  προς όφελος του  Λαού.
  • Τα τηλεοπτικά ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ να τηρούν και να διευκολύνουν την ελευθερία της έκφρασης και της αντικειμενικής ενημέρωσης σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, δίνοντας λόγο και βήμα έκφρασης σε όποιον τεκμηριωμένα το επιθυμεί.

Πρόσφατα, το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διέγραψε δημοσιογράφους, οι οποίοι έκρινε  ότι είχαν λειτουργήσει αντιδεοντολογικά κατά την περίοδο πριν από το Δημοψήφισμα του 2015. Τόσο εκείνη την περίοδο, όσο και σήμερα, δεν έχει εξασθενήσει καθόλου η διαπίστωση και πεποίθηση του λαού μας, ότι τα ΜΜΕ λειτούργησαν ως μέσα ψυχολογικής και συνειδησιακής καταπίεσης του ελληνικού λαού και καταστολής της Αντίστασης στις ξενόφερτες επιλογές.  Αυτού του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης των συχνοτήτων εκπομπής που χρησιμοποιούσαν και ακόμη χρησιμοποιούν τα εν λόγω ΜΜΕ, υποτίθεται προς όφελος του και για την εξυπηρέτηση του, αλλά στην πράξη για την καταστροφή και υποδούλωσή του στο πλέγμα των ξενόδουλων συμφερόντων που εκφράζονται μέσω της Τρόικα και των δήθεν «Θεσμών», που πρότειναν όσα απέρριψε με αυτό το Δημοψήφισμα ο Ελληνικός λαός και ακόμη σήμερα μας βασανίζουν.
Το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας», ως πολιτικός Συνασπισμός  που πιστεύει αταλάντευτα στην δημοκρατική εμβάθυνση και ποιότητα του πολιτικού πολιτισμού, στις (αμεσο)δημοκρατικές αρχές και στις πανανθρώπινες αξίες, επίσης παρεμβαίνει από την ίδρυσή του  μόνιμα προεκλογικά με επίσημες δηλώσεις του στις  βουλευτικέ εκλογές και συμμετείχε στις τρεις τελευταίες Ευρωεκλογές ( από το 2004), όπως επίσης και με την  ιδιότητα του μοναδικού συγκροτημένου πολιτικού και κοινωνικού φορέα με σταθερή προσήλωση στην προώθηση της άμεσης δημοκρατίας στο ελληνικό κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, με την βασική μορφή των Δημοψηφισμάτων, στήριξε με όλες τις δυνάμεις του το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του 2015, συμβάλλοντας στο μεγαλειώδες 62% περίπου, που αποτελεί ακόμη και τώρα άρνηση στην εξωτερική παρέμβαση ελέγχου της Ελλάδας.
                Το 62% είχε ακόμη μεγαλύτερη σημασία διότι επετεύχθη μέσα σε συνθήκες εκβιασμού, εκφοβισμού, καταπάτησης των δημοκρατικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού και κάθε μορφής ψυχολογικής και συνειδησιακής καταπίεσης, με κυριότερο άξονα τα ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και έντυπα μέσα του Καθεστώτος που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας από την Τρόικα με συνεργούς τους καταδικασμένους δημοσιογράφους.
                Τόσο τα μέλη της ΕΣΗΕΑ στα οποία επιβλήθηκε η ποινή της διαγραφής και της επίπληξης, όσο και πολλά άλλα άτομα που λειτουργούσαν σαν δημοσιογράφοι στα ΜΜΕ, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την περιουσία των Ελλήνων πολιτών που αποτελούν οι συχνότητες εκπομπής, όλοι οι Έλληνες θυμόμαστε πάρα πολύ καλά, είχαν μια πρωτοφανώς προκλητική και προσβλητική για την νοημοσύνη μας συμπεριφορά παρουσίασης θεμάτων σχετικά με το Δημοψήφισμα με απολύτως μονόπλευρη αντιμετώπιση, ώστε να υπάρχει θέμα αν αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούσαν ως επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Συνεπώς οι ποινές που επιβλήθηκαν είναι ακατανόητο σε εμάς για ποιο λόγο προκαλούν «αντιδράσεις» και αντιδράσεις. Στο «κάτω – κάτω», αν υπάρχουν καταγγελίες για δημοσιογράφους που υποστήριζαν με κάποιο επίσης αθέμιτο  τρόπο το «Όχι» στο Δημοψήφισμα, προτείνουμε να εξεταστούν προς κολασμό και αυτές. Αλλά προφανώς δεν υπάρχουν, ή τουλάχιστον δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν δεοντολογικές παραβιάσεις από τους υποστηρικτές του «ΟΧΙ» και απόκλιση από την αλήθεια. Εδώ ακριβώς είναι και το ζήτημα: Οι δήθεν «προσβλητικοί» χαρακτηρισμοί εις βάρος των καταδικασμένων δημοσιογράφων  κατά πάσα πιθανότητα μπορούν να αποδειχθούν ότι είναι αληθείς, συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα  άλλης δεοντολογικής  παράβασης, διότι δεν μεταδόθηκε κάτι ψευδές.
                Το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» είχε καταγγείλει, σε κάθε ευκαιρία που έβρισκε, την προκλητική και με πρωτοφανή εχθρότητα επίθεση κατά του Δημοψηφίσματος αυτού καθαυτού, ως έκφραση άμεσης δημοκρατίας της λαϊκής βούλησης, από δημοσιογραφικούς, πολιτικούς, οικονομικούς κ.λπ. κύκλους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παρενέβη επιτυχώς στη Δίκη ενώπιον της  Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δέχτηκε τους ισχυρισμούς μας και απέρριψε την αίτηση ακύρωσης της προκήρυξης  του Δημοψηφίσματος 2015, που άσκησαν δύο Έλληνες πολίτες.
Το φαινόμενο της αντιδημοσιογραφικής λειτουργίας ορισμένων δημοσιογράφων που καταδικάστηκαν σε πειθαρχικές  ποινές, αλλά και πολλών άλλων που ούτε καν παραπέμφθηκαν, είναι ότι ευθυγραμμίστηκαν με αυτά τα ανθελληνικά, άνομα, ύποπτα και ξενόφερτα συμφέροντα. Την περιουσία των Ελλήνων πολιτών, τις συχνότητες εκπομπής, οι οποίες αξιοποιούνται μόνο προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, τις χρησιμοποίησαν ως όπλα κατά των ίδιων των πολιτών με τη διαστρέβλωση της αλήθειας και με ψυχολογική και συνειδησιακή καταπίεση για καταστολή της Αντίστασης του λαού μέσα στη νέα Κατοχή που μας έχει επιβληθεί.