Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

«12ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ» Αφιέρωμα στην Ιεροσύνη και στους Θεσσαλούς Ιερείς της Ευρώπης

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» α.Σ., ο Θεσσαλικός Σύλλογος Μπίλεφελντ με τη συμμετοχή των Συλλόγων-Μελών (Γκύτερσλο, Κολωνίας, Βισμπάντεν, Ελβετία, Ντύσσελντορφ, Σβάινφουρτ, Μονάχου, και Βερολίνο) και ο Δήμος Καλαμπάκας διοργανώνουν εκ κοινού το 12ο Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης στο Μπίλεφελντ. Το πολιτιστικό αυτό γεγονός θα διοργανωθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016.
Πρόκειται για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης όπου, οι Θεσσαλοί θα εορτάσουν όλοι μαζί με ένα τρικούβερτο παραδοσιακό Θεσσαλικό γλέντι. Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει εορταστικό μέρος όπου οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα παρουσιάσουν με τα χορευτικά τους παραδοσιακούς θεσσαλικούς χορούς και όχι μόνο.
Το 12ο Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην Ιεροσύνη. Στη διοργάνωση θα συμμετέχει ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης μαζί με τοπική μουσική ορχήστρα από την Καλαμπάκα
Είναι θεσμός ότι, κάθε Φεστιβάλ αφιερώνεται σε ένα θέμα και για το επερχόμενο αποφασίστηκε ομόφωνα να αφιερωθεί στους Θεσσαλούς Ιερείς που υπηρετούν σε ενορίες της Ευρώπης!. Η Ομοσπονδία θα τιμήσει και θα προβάλλει το έργο και τη συμβολή της Εκκλησίας στη διατήρηση ηθών και εθίμων και στην εν γένει διατήρηση της ελληνικής συνείδησης μας, μέσω της συμμετοχής στη ζωή της ενορίας.
Στόχος του 12ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης είναι α) η σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ομογενών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ιδιαίτερα η γνωριμία μεταξύ των, της θεσσαλικής νεολαίας Ευρώπης, β) η ενημέρωση για την ανάπτυξη, το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας Θεσσαλίας, γ) οι τρόποι συνεργασίας των Θεσσαλών Ομογενών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δ) ένα πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Για το Δ.Σ. της
Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης

Πρόεδρος                   Α’ Γραμματέας
Γκίκας Διαμαντής       Βόμπρας Άγγελος