Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για την ανατροπή των μνημονίων και υπηρετών τους! Κυριακή 15 Μάη όλοι στις πλατείες


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για την ανατροπή όλων των Μνημονίων και υπηρετών τους


ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

15 ΜΑΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ ψήφισε τα βάρβαρα νέα μέτρα του Ασφαλιστικού και Φορολογικού. Τσίπρας, Τσακαλώτος και λοιπή κλίκα, ξεπερνώντας σε ψευτιά και αθλιότητα και τους παλιούς μνημονιακούς, μιλάνε για «δίκαιη κατανομή βαρών», ενώ καταστρέφουν την Κοινωνική Ασφάλιση, αυξάνουν τα χαράτσια κάθε είδους – και ενώ 5,5 εκ. ζουν στα όρια της φτώχειας, 2,4 εκ. σε ακραία φτώχεια! Κομπάζουν για το «πλεόνασμα», που βγαίνει απ’ την καρατόμηση των κοινωνικών δαπανών, το στραγγάλισμα της οικονομίας, μεγαλώνοντας την φτώχεια και τα αδιέξοδα. Απομονωμένοι γαντζώνονται στην εξουσία, ως πρόθυμοι υπηρέτες των δανειστών, καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό.
Σύντομα, θα φέρουν κι άλλα βάρβαρα μέτρα (ομαδικές απολύσεις, αντισυνδικαλιστικό νόμο κ.λπ.), όσο συνεχίζεται η «διαπραγμάτευση» παρωδία. Έχουν ήδη αποδεχτεί θηριώδη, δήθεν «προληπτικά» μέτρα (ή «αυτόματο κόφτη») του 4ου Μνημονίου! Που σημαίνουν νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών/συντάξεων, λουκέτα, οριστικοποιώντας το βούλιαγμα σε μια θάλασσα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα δεν θα υποταχτούμε σ’ αυτή την καταστροφή, στη μοιρολατρία που θέλουν να επιβάλλουν νέοι και παλιοί μνημονιακοί. Στο 3μερο 6–8 Μάη, χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στις απεργίες, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις. Ιδιαίτερα την Κυριακή 8/5 στο Σύνταγμα, όπου αναβίωσε η μνημονιακή «παράδοση» με χημικά και ξύλο στους διαδηλωτές. Αυτές οι κινητοποιήσεις συνεχίζουν τα θετικά μηνύματα απ’ τη σημαντική απεργία στις 4/2.
Όσο τα καταστροφικά μνημονιακά μέτρα ξετυλίγονται, διαλύονται και οι τελευταίες αυταπάτες γι’ αυτή την κυβέρνηση. Ξεκαθαρίζεται ότι μ’ έναν μόνο τρόπο μπορούμε να επιβάλλουμε το ξήλωμα των Μνημονίων και όλων των υπηρετών τους, νέων και παλιών: με αγώνα επίμονο και αποφασιστικό, σύγκρουση με τα τέρατα ΔΝΤ και Ευρωζώνης/ΕΕ, τη ντόπια ελίτ καπιταλιστών, πλουσίων και μαυραγοριτών. Μόνο έτσι δεν θα μας ξαναφορτώσουν και τα παλιά μνημονιακά ζόμπι (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ.), μια κυβέρνηση μνημονιακής συνεργασίας των αντιδραστικών «Μένουμε Ευρώπη».
Αυτή τη διάθεση αντίστασης και αγώνα, πρέπει να την εξαπλώσουμε και να την οργανώσουμε παντού. Με δυναμικές απεργίες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Με μαζικές συγκεντρώσεις στις πλατείες, που θα χτυπηθούν στην πράξη με τον «νόμο και τάξη» των Μνημονίων. Με γενικές συνελεύσεις και επιτροπές, που θα συντονίζουν και θα ωθούν τον απλό κόσμο στον αγώνα.
Εργαζόμενοι και νέοι, με τη δική μας ενεργή συμμετοχή, πρέπει να ξεπεράσουμε την κραυγαλέα ανεπάρκεια και ανικανότητα όλων των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Όχι στις οπερέτες της ΓΣΕΕ, που για μήνες περιέφερε μια απεργία «φάντασμα», μόνο για να κρυφτεί πίσω απ’ τον κυβερνητικό αιφνιδιασμό. Όχι απεργίες «της τελευταίας στιγμής» και «του Σαββατοκύριακου», μόνο για να πουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι έκαναν τάχα το καθήκον τους. Όχι παχιά λόγια και «ταξικές» κορώνες, όπως του ΠΑΜΕ, που στην πράξη έκανε ακριβώς τα ίδια με την υπόλοιπη ΓΣΕΕ (την οποία καταγγέλλει).
Χρειαζόμαστε συντονισμό, ενότητα και κλιμάκωση του αγώνων. Με στόχο τη Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, μια εξέγερση όλων των «από κάτω» με τους εργαζόμενους μπροστά. Όπου δεν θα διαμαρτυρηθούμε για ακόμα μια φορά, αλλά θα παλέψουμε για να νικήσουμε. Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι που έχουν πλημμυρίσει τις πλατείες της Γαλλίας και συγκρούονται με τα δικά τους μνημονιακά μέτρα, μας δίνουν ένα ακόμα μήνυμα ότι μπορούμε.

ΟΚΔΕ