Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ 22 ΜΑΗ – ΑΝ ΔΕΝ ΣΩΘΟΥΜΕ, ΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Την Κυριακή 22 Μάη ο κυπριακός λαός καλείται να αναδείξει την νέα Βουλή για τα επόμενα 5 χρόνια. Από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα διαισθάνομαι ότι δυστυχώς θα έχουμε και πάλιν μεγάλη αποχή λόγω της απαξίωσης των πολιτών προς τους πολιτικούς, τα κόμματα και τους θεσμούς γενικότερα. Θα πρέπει όμως να καταλάβουν οι πολίτες ότι, αποχή σημαίνει ψήφος στα μεγάλα κόμματα του κατεστημένου, σημαίνει ψήφος στα διεφθαρμένα κόμματα εξουσίας ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.
Κάνω θερμή έκκληση στους πολίτες και κυρίως στους νέους, αυτή την φορά να πάνε στην κάλπη για ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους επιλέγοντας νέα πρόσωπα. Θέλω να δω στην νέα Βουλή νέα και μικρά κόμματα και κυρίως νέα πρόσωπα. Ο λόγος; απλός, διότι έστω και αν δεν είμαι σίγουρος για κάποια από τα νέα πρόσωπα, για τους πλείστους των 56 της προηγούμενης Βουλής είμαι απόλυτα σίγουρος ότι απέτυχαν οικτρά.
Αν μετά από μια τόσο μεγάλη οικονομική καταστροφή, που το παλαιοκομματικό κατεστημένο που συνθέτουν τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ προκάλεσε στην δύσμοιρη αυτή χώρα. Αν μετά από την τροχοδρομούμενη από αυτό το κατεστημένο λύση στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία λύση, με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί σε τουρκοποίηση τον κυπριακό ελληνισμό, αυτό το ελεεινό κατεστημένο δεν έχει σοβαρότατες απώλειες στα ποσοστά του στις εκλογές της 22 Μάη, τότε έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι οι πολιτικοί επιστήμονες και αναλυτές δεν έχουν πλέον ρόλο να διαδραματίσουν στο κυπριακό πολιτικό γίγνεσθαι. Ούτε και εγώ όμως θα έχω οιονδήποτε πλέον λόγο να συνεχίσω αυτό που κάνω τα τελευταία 15 χρόνια.
Αν στις 22 του Μάη κακοποιήσουμε και πάλιν την κοινή λογική, τότε θα πρέπει πάραυτα να μετακληθούν από το εξωτερικό ειδικοί ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνιολόγοι, αιματολόγοι και γενετιστές για να αναλύσουν ενδελεχώς την ψυχοσύνθεση και το DNA μας!!!. Τα ευρήματα μιας τέτοιας μελέτης θα μπορούσαν να  αποδείξουν, πώς ο μαζοχισμός, ο αρρωστημένος κομματικός πατριωτισμός και η πολιτική ανωριμότητα ενός λαού μπορεί να καταστρέψει και να εξαφανίσει την χώρα του. Τα ευρήματα μια τέτοιας μελέτης θα πρέπει επίσης να κοινοποιηθούν μέσω διαδικτύου σ’ όλες τις χώρες της υφηλίου για να βοηθήσουν άλλους λαούς, να αποφύγουν την καταστροφή.
Όμηρος Αλεξάνδρου