Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΕΚΔΟΤΑ : Εγκράτεια

Τρεις φίλοι, ένας Ιταλός, ένας Τούρκος κι ένας Εβραίος, σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Πηγαίνουν σε έναν προθάλαμο, λοιπόν, όπου τους περίμενε ο Αγιος Πέτρος.

- Για να μπείτε, τους λέει, στον Παράδεισο, πρέπει να περάσετε κάποια δοκιμασία. Πείτε μου ποιές ήταν οι μόνες απολαύσεις στις οποίες δεν μπορούσατε να αντισταθείτε όταν ζούσατε;

- Τα μακαρόνια, λέει ο Ιταλός.

- Τα λεφτά, λέει ο Εβραίος.

- Το Οθωμανικό, λέει ο Τούρκος.

- Ωραία, λέει ο Αγιος Πέτρος. Θα μπείτε από αυτή την πόρτα και εάν τα καταφέρετε να βγείτε από την άλλη μεριά θα μπείτε στον Παράδεισο. Αλλιώς θα σας στείλουν στην Κόλαση. Προσοχή, όμως, γιατί υπάρχουν παγίδες παντού!

Ξεκινάνε οι τρεις φίλοι. Όπως περπατάγανε, βλέπουν μπροστά τους ένα καζάνι με μακαρόνια. Άρχισε να τρέμει ο Ιταλός, να ιδρώνει, να φωνάζει. Δεν προλαβαίνουν να τον κρατήσουν οι άλλοι δυο και ορμάει με τα μούτρα στα μακαρόνια. Μόλις τα ακουμπάει ... ΠΟΥΦ χάνεται. Αρχισαν οι άλλοι να φοβούνται και περπατούσαν χέρι-χέρι. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα σακί με λεφτά μπροστά τους. Σκύβει να τα πάρει ο Εβραίος και ... ΠΟΥΦ εξαφανίζεται ο Τούρκος!!