Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Διαμαρτυρία μαθητών & γονέων 8ου Δημ. σχολείου Καρδίτσας


Καρδίτσα 31.10.2016

Σήμερα το πρωί κατά την ώρα προσέλευσης των μαθητών του 8ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας (Καμινάδες), έγινε διαμαρτυρία γονέων και μαθητών, κλείνοντας την πρόσβαση σε πάσης φύσεως τροχοφόρα στην Οδό Τιτανίου (στην συμβολή με την οδό Μυρμιδόνων) όπου βρίσκεται και η είσοδος του σχολείου, από την οποία διέρχονται κάθε πρωί και μεσημέρι 300 παιδάκια.
Όποιος επισκεφθεί την περιοχή θα δει ότι οι περιβάλλοντες το σχολείο δρόμοι, στερούνται πεζοδρομίων με συνέπεια οι πεζοί ( παιδάκια και οι συνοδοί γονείς ) να κάνουν 2 ΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ σλάλομ μεταξύ αυτοκινήτων και δίκυκλων.
Το πάγιο αίτημα των γονέων εδώ και 2 χρόνια, είναι η διάθεση έστω ενός σχολικού τροχονόμου ή κάποια σχετική μέριμνα από την τροχαία ώστε, για ένα 20λεπτο το πρωί και ένα το μεσημέρι στο σχόλασμα να απαγορεύεται η διέλευση τροχοφόρων μπροστά από την είσοδο του σχολείου. 
Πέρυσι ένα παιδάκι χτυπήθηκε –ευτυχώς πολύ ελαφρά- από διερχόμενο όχημα. Θα πρέπει να συμβεί το μοιραίο για να σκύψει κάποιος σοβαρά πάνω από το θέμα μας ? Αναπληρώνεται η ανθρώπινη ζωή και μάλιστα ενός μικρού παιδιού , με ακόμη και όλα τα μέτρα του κόσμου που θα ληφθούν κατόπιν εορτής ?
Στις ενωμένες (μεταξύ τους) φωτο φαίνονται οι ΤΡΕΙΣ σχολικοί τροχονόμοι που διαθέτει το 3ο Δημ. Σχολείο (οι 2 επί της οδού Γαρδικίου σε απόσταση μόλις 20 μέτρων η μία από την άλλη). Να είναι καλά τα παιδάκια και να έχουν όχι 3 αλλά 103 . Ένα σχολείο όμως με 3 τροχονόμους και το άλλο κανέναν ??????
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι γονείς, προσπαθούμε να αποτρέψουμε ατύχημα από οχήματα που οδηγούν άλλοι….γονείς(?) οι οποίοι αν ήταν δυνατόν θα συνόδευαν με τα αυτοκίνητα τους τα καμάρια τους μέχρι μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας. Δεν βλάπτει να παρκάρουμε 20 μέτρα μακριά από το σχολείο και να περπατήσουμε λίγο. 
Μέχρι όμως να επιτευχθεί αυτό πλήρως , ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων , ζητά την λήψη μέτρων από τους αρμοδίους για το θέμα και θα συνεχίσει την συγκεκριμένη κινητοποίηση.