Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Παλαμά ξεκινάει Πιλοτικό Πρόγραμμα Κομποστοποίησης

Ο Δήμος Παλαμά στα πλαίσια καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων ξεκινάει Πιλοτικό Πρόγραμμα Κομποστοποίησης σε συνεργασία με την ΠΑΔΥΘ Α.Ε. , διαθέτοντας κάδους κομποστοποίησης χωρίς επιβάρυνση για τους δημότες.
Η κομποστοποίηση έπρεπε ήδη να γίνει θεσμός και να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, ιδίως σε εμάς, την ελληνική περιφέρεια, λόγω της μεσογειακής διατροφής μας, που παράγει πολλά φυτικά υπολείμματα.
Αποτέλεσμα αυτού του προγράμματος είναι να μειωθεί το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων και να προστατευθεί το περιβάλλον, βελτιώνοντας το με το φυτόχωμα που θα παραχθεί από την κομποστοποίηση.
Κάδοι κομποστοποίησης θα τοποθετηθούν σε όλα τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας, ενώ οι υπόλοιποι θα διατεθούν σε δημότες κατόπιν αιτήσεως συμμετοχής στο πρόγραμμα. Οι αιτήσεις θα συλλεχθούν στην έδρα του Δήμου στο Δημοτικό κατάστημα Παλαμά από την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας.

Τέλος, καλούμε όλους τους δημότες την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά στην εκδήλωση με θέμα « Ενημέρωση για την εφαρμογή προγράμματος κομποστοποίησης», όπου εξειδικευμένο προσωπικό από την ΠΑΔΥΘ θα κάνει ανάλυση και ενημέρωση για το πρόγραμμα και θα λύσει τυχόν απορίες.