Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Πρωταθλητής Ελλάδας ο Στέφανος Διαμαντής για 5η συνεχή χρονιά

Πρωταθλητής Ελλάδας για 5η συνεχή χρονιά, αναδείχθηκε ο Στέφανος Διαμαντής. Ο αθλητής των Αετών Αθήνας, στον τελικό του πανελλήνιου πρωταθλήματος τένις με αμαξίδιο που φιλοξενήθηκε το τελευταίο τριήμερο στις εγκαταστάσεις του Forty Love στο Κορωπί, επικράτησε 6/0 6/0 του Γιώργου Λαζαρίδη και για 5η σερί χρονιά βρέθηκε στην κορυφή.

«Έχω δουλέψει πολύ για να βρίσκομαι σε αυτό το επίπεδο. Κατάφερα να πάρω όλα τα ματς του πανελλήνιου πρωταθλήματος με 6/0 κι αυτό τα λέει όλα για το βαθμό δυσκολίας. Σημασία μέσα από κάθε αγώνα, είναι ότι γίνομαι καλύτερος. Να γίνομαι πιο ολοκληρωμένος παίκτης», δήλωσε ο Στέφανος Διαμαντής (Νο-40 στον κόσμο), ο οποίος θα συμμετέχει με την εθνική ομάδα στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ αμέσως μετά θα λάβει μέρος σε τουρνουά ανά την Ευρώπη. 

«Δουλεύω σκληρά προκειμένου να πάρω μέρος στο πρώτο μου γκραν σλαμ. Εργάζομαι σκληρά γιατί ο στόχος μου είναι να γίνω επαγγελματίας αθλητής. Το τένις σημαίνει τα πάντα για μένα. Από το 1995 που ξεκίνησα, είναι κομμάτι της ζωής μου. Είναι η ίδια μου η ζωή», κατέληξε ο μοναδικός εκπρόσωπος της ελληνικής αντισφαίρισης με αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Στην τρίτη θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Επαμεινώνδας Σταμάτης. Στον «μικρό» τελικό νίκησε 6/0 6/1 τον Στέφανο Μπάμπη.

Τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη:
ΘΕΣΕΙΣ 3-4
Επαμεινώνδας Σταμάτης-Στέφανος Μπάμπης 6/0 6/1
ΤΕΛΙΚΟΣ
Στέφανος Διαμαντής-Γιώργος Λαζαρίδης 6/0 6/0

ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
1. Στέφανος Διαμαντής
2. Γιώργος Λαζαρίδης 
3. Επαμεινώνδας Σταμάτης
4. Στέφανος Μπάμπης 
5. Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος
5. Παναγιώτης Σαουλίδης

ΕΘΝΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ