Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΟΡΩΔΙΑ «ΑΡΙΩΝ» ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ

Στην ασφυκτικά γεμάτη από Καρδιτσιώτες αίθουσα συναυλιών «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών επί της οδού Βασ. Γεωργίου Β’ και Ρηγίλλης στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία του Συλλόγου μας με την χορωδία «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας, την περασμένη Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της εκδήλωσης της κοπής της πίτας του Συλλόγου μας.

Εντυπωσιακή η εμφάνιση της 35μελούς χορωδίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου, Χρήστου Σάλτη η οποία ερμήνευσε δεκατέσσερις συνθέσεις σύγχρονης μουσικής διάσημων Ελλήνων και ξένων μουσουργών. Το πολυπληθές Καρδιτσιώτικο ακροατήριο, εμφανώς ενθουσιασμένο, χειροκρότησε θερμά τους συμπατριώτες Καρδιτσιώτες χορωδούς, τον μαέστρο και την πιανίστρια, Πέγκυ Κωτούζα για την εκπληκτική και πολύ ποιοτική συναυλία που παρακολούθησε.

Συγκινητική για όλους τους Καρδιτσιώτες ήταν η στιγμή που ο συμπατριώτης μας τραγουδιστής, Λάζαρος Γατσαποστόλης, πριν την έναρξη της συναυλίας, ερμήνευσε το «Τραγούδι της Καρδίτσας» μέσα σε ένα πανδαιμόνιο χειροκροτημάτων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, Κων/νου Κουσαή, πλαισιωμένου από τα μέλη του Δ.Σ., ο οποίος καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τον μαέστρο και τους 35 χορωδούς του «ΑΡΙΩΝΑ», αλλά και τους συμπατριώτες μας της Αττικής που έδωσαν και πάλι βροντερό «παρών», όπως πάντοτε και σε όλες τις εκδηλώσεις του κεντρικού αυτού φορέα των Απανταχού Καρδιτσιωτών. Εν συνεχεία έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα σε κομμάτια που αντιστοιχούσαν σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας αλλά και στους 6 δήμους της ιδιαίτερης πατρίδας μας και το φλουρί βρέθηκε στο κομμάτι του Δήμου Αργιθέας.

Σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Πρόεδρος του καλλιτεχνικού Συλλόγου «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας, Δημήτριος Τσιούμας, ο οποίος ευχαρίστησε με την σειρά του τον διοργανωτή Σύλλογό μας για την πρόσκλησή του και απένειμε και σχετική τιμητική πλακέτα, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο οποίος συνεχάρη τον διοργανωτή Σύλλογό μας για την άρτια οργανωμένη εκδήλωσή του αλλά και την χορωδία «ΑΡΙΩΝ» για την άριστη εμφάνισή του.

Ξεχωριστό μέρος της εκδήλωσης υπήρξε η βράβευση από τον διοργανωτή Σύλλογό μας, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., των διακεκριμένων συμπατριωτών Καρδιτσιωτών, του μουσικοσυνθέτη Θωμά Μπακαλάκου και της ζωγράφου Βούλας Δόγια, που έχουν διαπρέψει στο χώρο των Τεχνών και του Πολιτισμού. Αφού αναγνώσθηκαν τα βιογραφικά τους σημειώματα, τους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, στον μεν Θωμά Μπακαλάκο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, Κων/νο Κουσαή, στην δε Βούλα Δόγια από την Α’ Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας, Μαρία Νασιάκου-Κατσαρού και στη συνέχεια οι βραβευθέντες στην αντιφώνησή τους, αφού ευχαρίστησαν τον διοργανωτή Σύλλογό μας, τόνισαν αμφότεροι ότι πάντοτε πηγή της έμπνευσής τους ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα τους, η Καρδίτσα, αποσπώντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα όλων των παρευρεθέντων Καρδιτσιωτών.

Άψογη από κάθε άποψη η οργάνωση και της εκδήλωσης αυτής από το Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών, έδωσε την ευκαιρία στους συμπατριώτες μας της Αθήνας και του Πειραιά να απολαύσουν μια Καρδιτσιώτικη καθαρά μουσική γιορτή που θα μείνει αλησμόνητη.

Την εκδήλωση παρουσίασε η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Ταμίας του Συλλόγου μας, Βασιλική Τσιαπώκη.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο διοργανωτής Σύλλογος μοίρασε σε όλους κομμάτια της βασιλόπιτας, ενώ διένειμε σε όλους τους μικρούς Καρδιτσιώτες δώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τυχερός Καρδιτσιώτης που βρήκε το φλουρί έλαβε σαν δώρο δύο δωρεάν διανυκτερεύσεις για δύο άτομα στον πολυτελή παραδοσιακό ξενώνα «Το Αρχοντικό» στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας, που ήταν μια ευγενική χορηγία προς τον διοργανωτή Σύλλογο του ξενώνα και του υπευθύνου αυτού, Γιώργου Γέρμανου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου δεξιώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε γνωστό Καρδιτσιώτικο μεζεδοπωλείο της Αττικής την 35μελή χορωδία «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας, η οποία εν συνεχεία αναχώρησε για την Καρδίτσα.

Μεταξύ των εκατοντάδων παρευρεθέντων Καρδιτσιωτών, τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, η Βουλευτής Β’ Αθηνών και Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, Χ. Καφαντάρη, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Καρδίτσας και Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κων. Τσιάρα, Κων. Μακρυγιάννης, ο πρ. Δήμαρχος Ρεντίνας, Κων. Κούτρας, ο γνωστίος μουσικοσυνθέτης Λάκης Χαλκιάς, ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, Ταξίαρχος Παναγιώτης Καπερώνης, ο Διοικητής της Μουσικής της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημ. Κανούτας, ο πρ. Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρ. Σκαρτσίλας, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, Αντ. Οικονόμου και Χ. Κουρής, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, Δημ. Ρήτας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Μουζακιωτών Αθήνας, Ολ. Διαμαντοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας, Μ. Βλόντζου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μορφοβουνιωτών Αθήνας, Γ. Βασιλούλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Καλλιθέας, Κ. Μητσιώνη, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Σμοκοβιτών Αθήνας, Ανδρ. Μαρκαντώνης, αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Μεσενικολιτών Αθήνας, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών, Δημ. Χατζηλέλεκας και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Τρικαλινών Αθήνας, Δημ. Καταφυγιώτης. Έγγραφους χαιρετισμούς απέστειλαν ο Ευρωβουλευτής, Ν. Μαριάς, η Βουλευτής Καρδίτσας, Χρ. Κατσαβριά, ο Βουλευτής Αττικής, Κ. Κατσίκης, ο πρ. Βουλευτής Καρδίτσας, Βασ. Μπρακατασούλας, ο πρ. Βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων, Ηλ. Βλαχογιάννης και ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν η ενημερωτική ιστοσελίδα katafylli.gr και η διαφημιστική εταιρία L. KIN. GROUP, τους οποίους ο Σύλλογός μας ευχαριστεί θερμά για την συμβολή τους στην προβολή της εκδήλωσης.

Τέλος, ο Σύλλογός μας οφείλει να ευχαριστήσει θερμά α) την διοίκηση, τον μαέστρο, Χρήστο Σάλτη, την πιανίστρια, Πέγκυ Κωτούζα και τους 35 χορωδούς, καθέναν ξεχωριστά, του Καλλιτεχνικού Συλλόγου «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του Συλλόγου μας, β) τον συμπατριώτη τραγουδιστή Λάζαρο Γατσαποστόλη για την εθελοντική συμμετοχή του στην εκδήλωση γ) τον παραδοσιακό ξενώνα «Το Αρχοντικόν» στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και τον υπεύθυνο αυτού, Γιώργο Γέρμανο για την ευγενική χορηγία του δώρου του φλουριού της βασιλόπιτας του Συλλόγου, δ) την διοίκηση και τους υπαλλήλους του Ωδείου Αθηνών για την άψογη συνεργασία μαζί τους και ΚΥΡΙΩΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ που για μία ακόμη φορά τίμησαν με την μαζικότατη παρουσία τους τον Σύλλογό μας και στηρίζουν έμπρακτα το έργο και τις δραστηριότητες αυτού.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Για περισσότερες φωτογραφίες επισκεφθείτε τη σελίδα του Συλλόγου στο FACEBOOK

Μερική άποψη του Καρδιτσιώτικου ακροατηρίου


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, Κων/νος Κουσαής απευθύνει χαιρετισμό, πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ.Σ.
Η κοπή της πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών

Τα μέλη της χορωδίας «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας και στο βάθος αριστερά η πιανίστρια Πέγκυ Κωτούζα


Τα μέλη της χορωδίας «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας επί τω έργω υπό την καθοδήγηση του μαέστρου, Χρήστου Σάλτη
Μερική άποψη του Καρδιτσιώτικου ακροατηρίου

Μερική άποψη του Καρδιτσιώτικου ακροατηρίου
Ο μαέστρος Χρήστος Σάλτης ευχαριστεί τους Καρδιτσιώτες που παρευρέθησαν στην εκδήλωση

Η βράβευση του μουσικοσυνθέτη Θωμά Μπακαλάκου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, Κων/νο Κουσαή
Η βράβευση της Σοφαδίτισσας ζωγράφου, Βούλας Δόγια από την Α’ Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών, Μαρία Νασιάκου-Κατσαρού

Οι βραβευθέντες Καρδιτσιώτες, Βούλα Δόγια και Θωμάς Μπακαλάκος

Ο Καρδιτσιώτης τραγουδιστής Λάζαρος Γατσαποστόλης ερμηνεύει το «Τραγούδι της Καρδίτσας»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Καλλιτεχνικού Συλλόγου «ΑΡΙΩΝ» Καρδίτσας, Δημήτριος Τσιούμας απευθύνει χαιρετισμό στους Καρδιτσιώτες

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος, Αντώνιος Οικονόμου απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση

Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Βασιλική Τσιαπώκη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Ταμίας του Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου των Απανταχού Καρδιτσιωτών