Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου "Καραϊσκάκη" Μαυρομματίου Καρδίτσας ~ Όταν η Γερμανία γίνεται Ελλάδα!




Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

«Σας ευχαριστούμε, Γερόντισσα, που γίνατε σήμερα Έλληνας πολίτης σαν έναν από μας» - με αυτά τα λόγια καλωσόρισε την Γερόντισσα Διοδώρα το απόγευμα της Παρασκευής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Να αναφερθεί ότι η Προηγουμένη της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου "Καραϊσκάκη" Μαυρομματίου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φανεριοφερσάλων, Διοδώρα Μοναχή, Προηγουμένη της Ιεράς Μονής Δώδεκα Αποστόλων "Κόκκινη Εκκλησιά" Καρδίτσης, Ιδρύτρια και πρώτη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Θηβών Βοιωτίας, έδωσε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Νομού Καρδίτσης τον όρκο της Ελληνίδος Υπηκόου.

Η Γερόντισσα Διοδώρα, Γερμανικής καταγωγής, Αριστούχος των Σχολών Καλών Τεχνών Βερολίνου, Θεολογικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Νομικής Πανεπιστημίου Στρασβούργου, όπου και εστάλη με πρωτοβουλία του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, και με υποτροφία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δέχθηκε σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Εξοχωτάτου κ. Προκόπη Παυλόπουλου, διατελέσαντος Καθηγητού Διοικητικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, την επαίνεσε για το Μοναστικό της έργο στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, ως Ιδρύτρια Μοναστικών Αδελφοτήτων, τριών εν Ελλάδι, και άλλων εν Αμερική, Νορβηγία, Γαλλία, Σλοβενία και εσχάτως εν Γερμανία.

Επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παύλοπουλος εξέφρασε την χαρά του, ότι και η Ελλάδα, όπως ήδη η Εκκλησία, την έκανε πολίτη της.

Από την πλευρά της η Γερόντισσα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την συμβολή και συμπαράστασή του στο Μοναχισμό, και εν γένει την ορθόδοξη Εκκλησία, την οποία, όπως του ανέφερε, την γνώρισε μέσα από το Πρόσωπο του Σεβαστού της Γέροντος, Αρχιμανδρίτου κ. Διονυσίου Καλαμπόκα, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πέτρας Θεσσαλιώτιδος.

Στη συνέχεια η Γερόντισσα προσέφερε στον πρώτο Πολίτη της χώρας μια ξυλόγλυπτη εικόνα του Αγίου Γεωργίου, Προστάτου της Ιεράς Μονής, την οποία ο ΠτΔ ασπάστηκε με πολύ σεβασμό και τόνισε ότι θα κοσμεί από σήμερα το προσκυνητάρι του.

Τέλος η Γερόντισσα μιλώντας στην Romfea.gr μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι πολύ ευγνώμων και συγκινημένη, που έγινα σήμερα Ελληνίδα πολίτις, επειδή η Ελλάδα, στο Πρόσωπο του πολυσεβάστου Γέροντός μου, με γαλούχησε, με μεγάλωσε, με ανέθρεψε και τίμησε, και με αξίωσε ο Θεός να βιώσω, στο Παράδειγμά Του, την δόξα του Χριστιανικού πνεύματος, το μεγαλείο της ελληνικής παιδείας και το φιλάνθρωπο μυστήριο της Μοναχικής Πολιτείας, που έζησαν οι Μαθηταί με τον Χριστό.»




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου







Συγκινημένος ο ΠτΔ για την ξυλόγλυπτη εικόνα του Αγίου Γεωργίου







Ο Ιδιοκτήτης της Romfea.gr με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Γερόντισσα Διοδώρα υπογράφει στην Περιφέρεια Νομού Καρδίτσης





ΠΗΓΗ:http://www.romfea.gr/