Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Στην Θεσσαλονίκη η χορωδία του 8ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας

Μετά την κατά γενική ομολογία, άρτια εμφάνιση της χορωδίας, στο 9ο Πανελλήνιο φεστιβάλ σχολικών χορωδιών , που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Καρδίτσα,

η χορωδία θα εμφανιστεί την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 12.40 μμ, στο 2ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς /Θεσσαλονίκη (Δημοτικό Θέατρο «Ναυάρχου Βότση» , Μ. Αλεξάνδρου & Αν. Θράκης ,Καλαμαριά).



Στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται έκθεση φωτογραφικού υλικού, παρουσιάσεις και προβολή των Βυζαντινών μνημείων της Θεσσαλονίκης, παραστάσεις από γνωστούς καλλιτέχνες και μουσικούς.

«Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Καλαμαριάς, δίνει βήμα έκφρασης σε μια δημιουργική συνάντηση χορωδιών, πανελλαδικής εμβέλειας, αποδίδοντας την αξία που έχει η συμμετοχή σε ένα χορωδιακό σχήμα τόσο για τον χορωδό, όσο και για όλους εμάς που απολαμβάνουμε το σύνολο των ηχοχρωμάτων. Η χορωδιακή μουσική είναι μια ακόμα σημαντική παράδοση του λαού μας. Είναι η συνένωση των λέξεων “χορός” (από το αρχαίο δράμα) και “ωδή”.

Στην φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 23 χορωδίες μαθητών. Η πειθαρχία, η συλλογικότητα και το ταξίδι στη μελωδία ενός τραγουδιού αγκαλιάζει την ψυχή του παιδιού και μαθαίνει να απολαμβάνει τον κόσμο των τεχνών ομαδικά. Εμείς οι ενήλικες ας παραδειγματιστούμε από τα παιδιά μας για να αποτελέσουμε δημιουργικά σύνολα για ένα ελπιδοφόρο αύριο της χώρας μας. ‘

Θεοδόσης Μπακογλίδης

Δήμαρχος Καλαμαριάς