Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ PLANTOYS ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ:Reddot Design Award 2016

Reddot Design Award 2016 για την PlanToys 

Η PlanToys, η πρώτη εταιρεία παιχνιδιού στον κόσμο που εφαρμόζει βιώσιμη πολιτική σε όλες τις δραστηριότητές της, διακρίθηκε για το παιχνίδι Ακροβάτη στα διεθνή βραβεία design Reddot 2016.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ακροβάτης ξεχώρισε στην κατηγορία Babies & Children για τον πρωτότυπο σχεδιασμό του, ανάμεσα σε δεκάδες υποψηφιότητες από όλη την Ευρώπη. Παίζοντας με τον Ακροβάτη τα παιδιά διασκεδάζουν πιέζοντας με δύναμη την μπλε μπάρα, προκαλώντας έτσι το άλμα του και μπορούν να ανακαλύψουν τη συσχέτιση μεταξύ του μεγέθους της δύναμης που ασκείται στην μπάρα και τον αντίκτυπό της στο άλμα του ακροβάτη.

Η βράβευση αυτή έρχεται μετά την πολύ σημαντική διάκριση της PlanToys για το Νησάκι που επιπλέει στο νερό, το οποίο ξεχώρισε στην κατηγορία 0-18 μηνών για την ανάπτυξη βασικών μαθησιακών δεξιοτήτων όπως την αφηγηματική ικανότητα, την επίλυση προβλημάτων και την γλωσσική έκφραση, στα διεθνή PAL Awards 2016.




Βραβεία


ISO 9001 - Πιστοποιητικό Ποιότητας
ISO 14001 - Πιστοποιητικό Περιβάλλοντος
OHSAS 18001 - Υγιεινή των Εργαζομένων και Πιστοποιητικό Ασφάλειας
SA 8000 - Πιστοποιητικό Κοινωνικής Ευθύνης
ASTM & EN71 - Κριτήρια Ασφάλειας Παιχνιδιών


Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ PLANTOYS

Ο Βάιος Κουρκάκης είχε πάντα αδυναμία στα παιδιά, το μέλλον του κόσμου.



Το 1990, μετά από πολυετή έρευνα, ανακαλύπτει στην Νυρεμβέργη την PlanToys, την εταιρεία ξύλινων οικολογικών παιχνιδιών, κατασκευασμένα από γερασμένα καουτσουκόδεντρα και σχεδιασμένα από τον αρχιτέκτονα Vitool Viraponsavan.

To 1991 γίνεται ο κύριος αντιπρόσωπος της PlanToys στην Ελλάδα, αναπτύσσοντας ένα δίκτυο 150 σημείων πώλησης των οικολογικών παιχνιδιών σε όλη την χώρα
Τα καουτσουκόδεντρα μετά από 25 χρόνια ζωής δεν παράγουν καουτσούκ (λατέξ). Τα δέντρα αυτά θα κόβονταν και θα καίγονταν.
Κανένας δεν μπορούσε να καταλάβει τί είναι το καουτσουκόδεντρο και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί μετά τη βασική του χρήση.
Πρόκειται για θείο δώρο, όπως αναφέρει ο ιδρυτής της PlanToys.
Η φιλοσοφία της PlanToys βασίζεται στην εκπαίδευση, την οικολογία, την υγεία και την ψυχαγωγία για «καλύτερα παιδιά για έναν καλύτερο κόσμο».
Η PlanToys αγκαλιάζει και σέβεται τη μητέρα φύση. Επιλέγει οικολογικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Έχει καθιερώσει τη χρήση ξύλου ειδικά επεξεργασμένου χωρίς βακτήρια και μικροοργανισμούς.
Για την συναρμολόγηση των παιχνιδιών χρησιμοποιείται μη τοξική κόλλα χωρίς φορμαλδεΰδη και μη τοξικές βαφές με βάση το νερό χωρίς βαρέα μέταλλα, όπως είναι ο μόλυβδος, υδράργυρος κ.ά.
Σε όλες τις εκτυπώσεις χρησιμοποιείται μελάνι σόγιας και μελάνι που έχει ως βάση το νερό.

Η PlanToys, από το 2008, προσφέρει δωρεάν σε Κρατικά Ιδρύματα και Ειδικά Σχολεία παγκοσμίως την πρώτη σειρά οικολογικών παιχνιδιών που απευθύνονται σε παιδιά με ειδικές ικανότητες, όλα κατασκευασμένα από 100% φυσικά υλικά, τηρώντας αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια.
Τα παιχνίδια της αποτελούν υπόδειγμα στη βιομηχανία παιχνιδιού, ενώ η εκπαιδευτική τους αξία έχει αναγνωριστεί από τους πιο αξιόλογους διεθνείς οργανισμούς βραβείων.
Κουρκάκης Βάιος


«Στόχος είναι να βάζεις τον ήλιο σύνορο.»

Πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Εκπαιδευτικός Επιχειρηματίας Στοχαστής.

Αντλεί την καταγωγή του από το Γεωργικό Καρδίτσας.
Ερεύνησε και μελετά δια βίου την φιλοσοφική και παιδαγωγική σκέψη όλων των Ελλήνων και ξένων στοχαστών.
Το πάθος και η αγάπη του για τα παιδιά ήταν ανέκαθεν η κινητήριος δύναμη για κάθε μεγάλη απόφαση στη ζωή του.
«Το 1973 πήρα το πτυχίο της παιδαγωγικής ακαδημίας και το 1978 άνοιξα ένα σύγχρονο βιβλιοπωλείο, όπου πάντρεψα το παιδικό βιβλίο με το εκπαιδευτικό παιχνίδι.
Το 1991 ξεκίνησα σαν το Γλάρο Ιωνάθαν (χωρίς να ξέρω Αγγλικά) με αφορμή ένα ταξίδι στη Νυρεμβέργη, σε μια έκθεση, όπου είδα τα παιχνίδια και εντυπωσιάστηκα και αποφάσισα να ρισκάρω και να φέρω το οικολογικό παιχνίδι στην Ελλάδα.
Ήθελα να κάνω αυτό που μου αρέσει, αλλά παράλληλα να είναι χρήσιμο και να συνεισφέρω για έναν καλύτερο και πιο βιώσιμο κόσμο.
Η μεγαλειώδης, ευγενική, γνήσια και επιβλητική προσωπικότητα του Vitool Viraponsavan, ιδρυτή της PlanToys, καθώς και η αγωνιστική μου διάθεση, η αγάπη και η πίστη για προσφορά στα παιδιά καθόρισαν και σφράγισαν την πορεία της ζωής μου.
Ξεκίνησα χωρίς οικονομικούς πόρους και εμπειρία στο χώρο του παιχνιδιού. Το μόνο που διέθετα ήταν το πείσμα και το όνειρο.
Είμαι υπέρ των ονείρων επειδή η φαντασία δεν σημαίνει ότι περνάς στη δράση, ενώ τα όνειρα συνήθως είναι οι στόχοι που έχεις στη ζωή. Στόχος είναι να βάζεις τον ήλιο σύνορο, όπως είπε και ο Νίκος Γκάτσος, δηλαδή κάτι που δεν θα φτάσεις ποτέ, αλλά θα σε αναγκάσει να προχωράς για να βρεις την αλήθεια, το φώς.
Πιστεύω πως όταν έχεις ένα όνειρο πρέπει να το δουλεύεις για να το πραγματοποιήσεις. Οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς, το όσο μυαλό μου χάρισε ο θεός, η σύνεση, η φρόνηση και η συνέπεια να προχωρώ με σταθερά βήματα, προσδιόριζαν και προσδιορίζουν καθημερινά την πορεία μου.
Διάλεξα τον ανήφορο γιατί κατά εκεί με έσπρωχνε η καρδιά μου και την ακολούθησα με εμπιστοσύνη. Γιατί η καρδιά, όπως λέγει και ο Ν. Καζαντζάκης, σμίγει ότι ο νους χωρίζει. Ξεπερνά την παλαίστρα της ανάγκης και μετουσιώνει το πάλεμα σε αγάπη.
Παρόλα αυτά, δεν θα είχα κάνει τίποτα μέχρι σήμερα εάν δεν ήμουν «σαν το στάχυ το γεμάτο» που περιμένει υπομονετικά το θερισμό. Ως γνωστόν το στάχυ το άδειο το παίρνει ο άνεμος.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο στον άνθρωπο φαντάζομαι είναι η έλλειψη πίστης σε ένα ιδανικό ανώτερο από το εγώ του.
Όταν έχεις πίστη και αγάπη σ’ αυτό που κάνεις τότε γίνεσαι ατέρμονος.
Έτσι αρματωμένος με όλα αυτά και μ’ ένα χρέος και ευθύνη και με ψυχή φλεγόμενη, γενναία, ανήσυχη – γιατί έτσι μονάχα η ζωή αποκτά ευγένεια και ενότητα – προσπάθησα, δεν ξέρω αν τα κατάφερα, άνοιξα όμως έναν καινούργιο ορίζοντα στο χώρο του παιχνιδιού και ταξίδεψα σ’ έναν υπέροχο μύθο, σ’ ένα πάρα πολύ όμορφο όραμα.
Τι πιο ωραίο να πεθαίνεις για ένα όραμα, για ένα όμορφο μύθο απ’ το να ζεις συνεχώς μια χαμοζωή.
Τελειώνοντας, ας μας συνοδεύουν τα σοφά λόγια του μεγάλου δασκάλου Γιάννη Κακριδή. Ποτέ μην συνθηκολογήσετε με τις συμβατικότητες της ζωής. Κάνετε πιστά πάντα το χρέος σας, καθένας στη θέση που θα βρεθεί και μην ξεχνάτε ποτέ την αλήθεια. Ο κάθε άνθρωπος πάνω στη γη τούτη είναι υπεύθυνος για την τύχη όλου του κόσμου.»

PlanToys World.
Πριν 30 χρόνια επτά φοιτητές αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο, δίνοντας τον όρκο να αναπτύξουν μια εταιρεία η οποία θα συνεισέφερε θετικά στην κοινωνία και την ανθρωπότητα.
Ένας από αυτούς ήταν ο αρχιτέκτονας και μελλοντικός ιδρυτής της PlanToys Vitool Viraponsavan.
Ο κύριος Vitool εκπλήρωσε τον όρκο του, δημιουργώντας μια εταιρεία που ακολουθεί πιστά και αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια που αποτελούν υπόδειγμα προς όλη τη βιομηχανία παιχνιδιού. Η PlanToys είναι η πρώτη πράσινη εταιρεία σε όλο τον κόσμο που κατασκευάζει ξύλινα οικολογικά παιχνίδια, ανακυκλώνοντας γερασμένα καουτσουκόδεντρα.
Τα καουτσουκόδεντρα μετά από 25 χρόνια ζωής δεν παράγουν πλέον καουτσούκ (λατέξ).
«Πρόκειται για θείο δώρο», όπως ανέφερε σε συνέντευξη στο NBC ο Vitool Viraponsavan.

Χαρούμενα παιδιά Βιώσιμη ανάπτυξη.
Χαρούμενα παιδιά PlanToys
Χαρούμενα παιδιά PlanToys

«Μεταδίδουμε το πνεύμα της βιωσιμότητας μέσα από τα παιχνίδια μας.»
Η PlanToys αγκαλιάζει και σέβεται τη μητέρα φύση.
Η εταιρεία μας εξελίσσει τις πράσινες αξίες της σε αξίες βιώσιμου παιχνιδιού. Το βιώσιμο παιχνίδι προάγει το νου και τη δημιουργικότητα και φέρνει τα παιδιά μας πιο κοντά στη φύση. Έτσι μεγαλώνουν με τη γνώση και τις κατάλληλες αξίες ώστε να υπερασπιστούν και να διατηρήσουν τους φυσικούς πόρους για τις μελλοντικές γενιές.
Η PlanToys έχει αποκτήσει αναγνώριση σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα από τη φιλοσοφία της και τα όμορφα ξύλινα παιχνίδια της.

«Στην Τέταρτη Δεκαετία Δημιουργίας Παιχνιδιών.»

Παιδιά, φύση και PlanToys
H PlanToys, με συνέπεια, αναπτύσσει τα προϊόντα και τις δραστηριότητες της με μια ισχυρή δέσμευση να συμβάλει θετικά στον κόσμο. Με την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και καινοτομιών στο σχεδιασμό και στη δημιουργία παιχνιδιών, η PlanToys δεν είναι μόνο γνωστή ως η πρώτη εταιρεία που κατασκευάζει ξύλινα παιχνίδια από καουτσουκόδεντρο χωρίς συντηρητικά, αλλά και ως μια ηγετική εταιρεία που έχει δημιουργήσει ένα νέο υλικό και μια διαδικασία η οποία έχει στόχο τα μηδενικά μας απόβλητα. Η διαδρομή της PlanToys τα τελευταία 40 χρόνια αποδεικνύει και επιβεβαιώνει την επιτυχία της στο χώρο του παιχνιδιού.

1981 – Πρώτη εταιρεία στον κόσμο που κατασκευάζει ξύλινα παιχνίδια από ξύλο καουτσουκόδεντρου.
1982 – Βραβείο του «καλύτερου κατασκευαστή στην Ταϊλάνδη».
1983 – Βραβείο του «καλύτερου κατασκευαστή σε εκπαιδευτικά παιχνίδια για την ανάπτυξη των παιδιών».
1993 – Ανακυκλωμένη & ανακυκλώσιμη συσκευασία.
1994 – Μη τοξικές βαφές, με βάση το νερό.
1998 – Διαδικασία ξήρανσης του ξύλου χωρίς χημικά.
1999 – Αλιγάτορας που κινείται – Πιστοποίηση με ISO 9001.
2000 – Παιδικό Μουσείο και Πρόγραμμα GREEN HEAD CLUB.
2001 – Κάκτος ισορροπίας.
2002 – Πιστοποίηση με ISO 14001.
2003 – Πύργος σφυροκοπήματος – Πιστοποίηση κατά OHSAS 18001.
2004 – Οικοδομικό υλικό με νερό – Πιστοποιημένα SA 8000.
2005 – Αλογάκι – Βραβείο «Καλύτερης Εταιρείας Εργασιακών Σχέσεων και Ανάπτυξης» – Ε-Zero Κόλλα χωρίς φορμαλδεΰδη.
2006 – Περπατούρα μωρού – Χρήση ανακυκλωμένου χαρτιού και μελάνι σόγιας για όλο το έντυπο υλικό.
2007 – Πολυμορφικό κουκλόσπιτο με έπιπλα – 3 βιώσιμες έννοιες : Βιώσιμα υλικά, Βιώσιμη Κατασκευή, Βιώσιμη σκέψη.
2008 – Ξεκινάει το πρόγραμμα «Η PlanToys φέρνει το χαμόγελο στα παιδιά».
2009 – Γκαράζ – Η πρώτη αναφορά για τη βιωσιμότητα – Οικολογικό κουκλόσπιτο με έπιπλα.
2010 – Μαγικός τροχός – Πιστοποιημένο FSC Chain-of-Custody – Βραβείο «Εξαιρετικής οργάνωσης για την ανάπτυξη της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία».
2011 – Ρομπότ – Άρχισε να χρησιμοποιείτε το PlanWood και μια νέα τεχνική κατασκευής.
2012 – Βήμα προς το «Βιώσιμο Παιχνίδι».
2014 – Παιχνίδια νερού.

«Βιώσιμος τρόπος.»

Με μια δυνατή αποστολή για να δημιουργήσει ένα βιώσιμο κόσμο η PlanToys διεξάγει τις δραστηριότητές της προσεκτικά προς το περιβάλλον. «Εμείς πάντα σιγουρευόμαστε ότι χρησιμοποιούμε τους καλύτερους φυσικούς πόρους και δημιουργούμε ελάχιστα έως μηδενικά απόβλητα σε όλη την γραμμή παραγωγής μας.»

«Βιώσιμη Πολιτική.»

Η PlanToys επιτρέπει στα παιδιά να παίζουν, να μαθαίνουν και να είναι πιο κοντά στη φύση. Αυτή είναι η αυστηρή πολιτική μας για μια Βιώσιμη Πράσινη Επιχειρηματικότητα.

«Βιώσιμα Υλικά.»
Καουτσουκόδεντρα.
Τα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα από φυσικό ξύλο καουτσούκ που δεν παράγει πλέον λατέξ. Για να διατηρηθεί το ξύλο καθαρό δεν προστίθενται καθόλου λιπάσματα τρία χρόνια πριν κοπεί το δέντρο.
Διαδικασία Ξήρανσης χωρίς Χημικά.
Για την ενίσχυση του ξύλου ακολουθούμε μια διαδικασία ξήρανσης χωρίς χημικά.
Planwood.
Το PlanWood είναι ένα άλλο υψηλής ποιότητας, ασφαλές και βιώσιμο υλικό που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή παιχνιδιών. Το υλικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρμονικά με το μασίφ ξύλο καουτσουκόδεντρου.
Κόλλα χωρίς Φορμαλδεΰδη.
Χρησιμοποιούμε μια πιστοποιημένη E-ZERO κόλλα χωρίς φορμαλδεΰδη αντί της παραδοσιακής τοξικής ξυλόκολλας.
Οργανικά Χρώματα.
Δεσμευόμαστε να βρούμε τα καλύτερα υλικά, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Το οργανικό χρώμα δεν είναι μόνο καλό για τα παιδιά αλλά και για το περιβάλλον.
Βαφές με Βάση το Νερό.
Δεν χρησιμοποιούμε χημικές βαφές που περιέχουν μόλυβδο ή άλλα βαρέα μέταλλα.
Μελάνι σόγιας και Ανακυκλωμένο χαρτί.
Για το έντυπο υλικό μας χρησιμοποιούμε ανακυκλωμένο χαρτί και μελάνι σόγιας. Το μελάνι σόγιας είναι βιοδιασπώμενο και μπορεί να ανακυκλωθεί πιο αποτελεσματικά από το κλασσικό χημικό μελάνι.

«Βιώσιμη Κατασκευή.»
FSC (CoC).
Η PlanToys είναι πιστοποιημένη στην κατηγορία της FSC (forest stewardship council-Συμβούλιο επιστασίας των δασών)αλυσίδα φύλαξης (CoC). Η βεβαίωση αυτή πιστοποιεί τα υλικά μας σε όλη τη διαδικασία παραγωγής- από το δάσος μέχρι τον καταναλωτή- και περιλαμβάνει την επεξεργασία, την μεταμόρφωση , την κατασκευή και τη διανομή.
Ηλιακή Ενέργεια.
Ο φωτισμός του Μουσείου για παιδιά παράγεται από φωτοβολταϊκά. Αυτή η μορφή ενέργειας συμβάλλει στη μείωση της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας και των αποβλήτων.
ASTM & EN71.
Διεξάγεται δοκιμή διασφάλισης ποιότητας σε εργαστήριο επί τόπου πριν από την αποστολή των παιχνιδιών για διεθνή δοκιμή ποιότητας. Όλα τα προϊόντα της Plan Toys υπερβαίνουν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου και των ASTM (ΗΠΑ) και EN71 (Ευρώπη).
ISO 9001 & ISO 14001.
Το ISO 9001 είναι ένα πιστοποιητικό για την επίτευξη των προτύπων παγκόσμιας κλάσης στην ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών. Το ISO 14001 είναι ένα πιστοποιητικό για την περιβαλλοντική διαχείριση.
OHSAS 18001.
Το OHSAS 18001 αφορά στην ύπαρξη ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας για το προσωπικό μας, τόσο στο γραφείο όσο και στο εργοστάσιο.
Απόδοση οικολογικής κατασκευής.
Η PlanToys είναι μια εταιρεία με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Πέρυσι κατασκευάσαμε περίπου 2,5 εκατομμύρια παιχνίδια, απελευθερώνοντας στην ατμόσφαιρα που 2.569.373 kg CO2. Κάθε χρόνο φυτεύουμε περισσότερα από 9.000 δέντρα τα οποία βοηθούν στην απορρόφηση πάνω από 2.700.000 κιλά CO2 διοξείδιο του άνθρακα.
Αεριοποίηση Βιομάζας – Power Plant.
Κομμάτια ξύλου τα οποία περισσεύουν από την παραγωγή χρησιμοποιούνται επίσης σε γεννήτρια Βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για το σύνολο του εργοστασίου και χωριά γύρω από το εργοστάσιο.

«Βιώσιμη Σκέψη.»
Μουσείο παιχνιδιού της PlanToys.
Το Παιδικό Μουσείο παρουσιάζει τη συναρπαστική ιστορία των παιχνιδιών. Έχει πάνω από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο. Είναι διασκεδαστικό και διδάσκει τα παιδιά σχετικά με τη φύση, την κοινωνία, και το περιβάλλον.
Πρόγραμμα Αναδάσωσης.
Κάθε χρόνο η ομάδα της PlanToys οργανώνει το πρόγραμμα «Η PlanToys αγαπά το δάσος». Τα τελευταία 8 χρόνια έχουμε φυτέψει πάνω από 40.000 εγκαταστάσεις στην επαρχία Chiyaphum, η οποία καλύπτει 2.000 στρέμματα.
Παιδική & κοινοτική λέσχη.
Το πρόγραμμα αυτό δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών και την Thai Children’s Day τον Ιανουάριο. Είναι ένα εξαιρετικά επωφελές πρόγραμμα για τα παιδιά των εργαζομένων της PlanToys®, καθώς και για τα παιδιά των γειτονικών κοινοτήτων.
Ίδρυμα Sarnsaeng-Arun – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Οργανισμός.
Το ίδρυμα αποτελείται από μια δημόσια βιβλιοθήκη, ένα πάρκο, ένα ασκητήριο και ένα περιοδικό που αναδεικνύει τα ζητήματα του περιβάλλοντος και του υγιεινού τρόπου ζωής.
Πρόγραμμα «οι μαμάδες φτιάχνουν παιχνίδια για τα παιδιά» (mom-made toy).
Η PlanToys δημιούργησε το πρόγραμμα Mom-made toy όπου σχεδιαστές, μηχανικοί, ειδικοί επιστήμονες του παιδιού και μητέρες των παιδιών με ειδικές ανάγκες εργάζονται μαζί για να δημιουργήσουν παιχνίδια για τα παιδιά με τις ακόλουθες ειδικές ανάγκες: Αυτισμός, Εγκεφαλική Παράλυση και Προβλήματα Όρασης.

«Βιώσιμα κατασκευασμένα στην Ταϋλάνδη.»
Στην τέταρτη δεκαετία της δημιουργίας παιχνιδιών η διεθνής ομάδα των σχεδιαστών μας στην PlanToys® εργάζεται ακούραστα και σχολαστικά σε κάθε πιθανή λεπτομέρεια για να βεβαιωθείτε ότι το μικρό σας θα διασκεδάσει και θα αναπτύσσεται αρμονικά.
Το εργοστάσιό μας στην Ταϊλάνδη βρίσκεται στο κέντρο του δικού μας βιώσιμου δάσους καουτσουκόδεντρων και στεγάζει πάνω από 900 τεχνίτες και ειδικούς οι οποίοι εργάζονται σχολαστικά σε κάθε λεπτομέρεια των προϊόντων μας, προκειμένου να υλοποιήσουν το όνειρό των σχεδιαστών μας, δηλαδή να παρέχουμε τα ωραιότατα και βιώσιμα παιχνίδια.

«Από σπόρο σε σπόρο.»
Το πρόγραμμα αναδάσωσης διεξάγεται πάνω από 20 χρόνια. 51, 020 είναι ο αριθμός των δέντρων που φυτέψαμε πίσω στη μητέρα φύση. Κάθε φορά που εμείς κόβουμε ένα δέντρο για να φτιάξουμε παιχνίδια, φυτεύουμε ένα άλλο. Σήμερα, ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους εταίρους μας και τα περιφερειακά γραφεία σε όλο τον κόσμο για να συμβάλουμε στην ίδια προσπάθεια σε παγκόσμιο επίπεδο.


Προς το παρόν έχουμε 2 PlanToys® δάση που αναπτύσσονται , ένα στην Chaiyaphum – Ταϊλάνδη και ένα στην Ιαπωνία.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ PLANTOYS

Η PlanToys φέρνει το χαμόγελο στα παιδιά

Παιχνίδια για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Συνειδητοποιώντας τις ανάγκες των παιδιών αυτών, η PlanToys ξεκίνησε με τους συνεργάτες της σε ολόκληρο τον κόσμο μία προσπάθεια με τον τίτλο
«Η PlanToys φέρνει το χαμόγελο στα παιδιά», σχεδιάζοντας και κατασκευάζοντας παιχνίδια για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η PlanToys στην προσπάθεια αυτή επέλεξε αρχικά τρεις ομάδες παιδιών:

1. Παιδιά με προβλήματα όρασης
2. Παιδιά με αυτισμό
3. Παιδιά με εγκεφαλική παράλυση

Τα παιχνίδια για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σε όλα τα κρατικά ιδρύματα, ειδικά σχολεία και συλλόγους.