Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Απάντηση σε ενημερωτικό των αιρετών του Πυσπε Καρδίτσας

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ...(ΕΔΩ ΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ)
«Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;»
Με τις πασχαλινές ευχές τους οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας επιχειρούν να πάρουν θέση σε ένα ζήτημα που απασχολεί τον Σύλλογο Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης εδώ και 6 τουλάχιστον μήνες. Να σημειώσουμε μόνο, για την αποκατάσταση της αλήθειας, κάποια σημεία στο ενημερωτικό τους:
1.Η φράση «ορθώς έπραξε η Διευθύντρια» δεν αναφέρεται σε κανένα έγγραφο, αλλά «εφευρίσκεται» από τους υπογράφοντες το κείμενο, για να δικαιολογήσει την στάση τους.
2.Η φράση «είχαμε τη δυνατότητα να κρίνουμε την ένστασή της εκπρόθεσμη» δεν στέκει γιατί όντως έκριναν την αίτησή της εκπρόθεσμη. Το έχουν δηλώσει.
3.Τα πρακτικά καταγράφουν την πραγματικότητα και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ σημαίνει να είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου που έχει νόμιμο δικαίωμα και όχι να «κρύβονται» ή να «παραποιούνται». Όποιος φοβάται τη διαφάνεια μιλάει για «εκφοβισμό, για υποβάθμιση της λειτουργίας του Συμβουλίου και για τακτική που θυμίζει άλλες εποχές».
4.Αλήθεια πείτε μας ποιες εποχές εννοείτε. Έχουμε ζήσει όλοι μας εποχές που έβρισκες το δίκιο σου από «αυθαιρεσίες της Διοίκησης» ΜΟΝΟ αν κατέφευγες στη Δικαιοσύνη.
Δεν θα μιλήσουμε για την ουσία της υπόθεσης, παρά μόνο μετά την ολοκλήρωσή της. Στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, θα έχει την ευκαιρία ο καθένας να δείξει ποιος υπερασπίζεται τα συνταγματικά δικαιώματα συναδέλφων, το τι λέει ο νόμος, το ποιος είναι υποκριτής. Και η στάση μας θα καταγραφεί.
ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΠΑΘΗ – ΣΤΑΥΡΩΣΗ – ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Τα τακτικά μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας
ΖΑΓΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΙΤΟΣ ΘΩΜΑΣ