Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΚΑΡΔΙΤΣΑ-ΦΙΛΙΑ: Damavand Α.Ε. ...ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ

100% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Η Damavand Α.Ε. είναι ελληνική επιχείρηση, δραστηριοποιείται με την παραγωγή τροφίμων και ιδιαίτερα με την παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση τομάτας και χυμών φρούτων και εμπορία αυτών τόσο στην Ελληνική όσο και την διεθνή αγορά.
Η δυναμικότητα του εργοστασίου ξεπερνά τους 150.000 ΤΝ νωπής τομάτας και φρούτων ετησίως ενώ απασχολεί 100 άτομα μόνιμο και 250 εποχικό προσωπικό κατά την περίοδο μεταποίησης της Άυλης.
Η θέση της στη καρδιά του Θεσσαλικού κάμπου(ΦΙΛΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ), στο κέντρο της μεγαλύτερης καλλιέργειας τομάτας στην Ελλάδα είναι και ένα από τα σημαντικότερα προνόμια του εργοστασίου.

Έτσι ελαχιστοποιείται ο χρόνος μεταξύ της συλλογής της πρώτης ύλης από το χωράφι και της επεξεργασίας της, σημαντικός παράγοντας για την ποιότητα και φρεσκάδα του τελικού προϊόντος.




ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η περιβαλλοντική συνείδηση της εταιρείας είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και αυτό στοιχειοθετείται από τις ακόλουθες πρακτικές που έχει υιοθετήσει για τη λειτουργία της βιομηχανίας:


-Μονάδα Βιολογικού Καθαρισμού για την επεξεργασία των υγρών  αποβλήτων συνολικής δυναμικότητας 9.600m3/ημέρα.
-Χρήση φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας.
-Κατάλληλη διαχείριση των μη ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων.
-Κατάλληλη διαχείριση και διάθεση προς ανακύκλωση των  ανακυκλώσιμων στερεών αποβλήτων (χαρτί, πλαστικό, γυαλί).
-Χρήση περονοφόρων μηχανημάτων που λειτουργούν με ηλεκτρική  ενέργεια, φιλικά προς το περιβάλλον.




ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Το γεωπονικό τμήμα, επανδρωμένο με εξειδικευμένους επιστήμονες είναι κοντά στους παραγωγούς, με καθημερινές επισκέψεις, παρέχοντας πλήρης υποστήριξη και την πολύχρονη τεχνογνωσία τους σε όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, από τη επιλογή των υβριδίων τομάτας και την σπορά έως τη συλλογή της Α' ύλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία από το 2012 εφαρμόζει Sustainable Agriculture

Code (SAC) με έμφαση στην αειφορίκη διαχείριση του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Η τακτική επίβλεψη των καλλιεργητικών επεμβάσεων και αγροχημικών εφαρμογών στα αγροτεμάχια οδηγεί στην παραγωγή προϊόντων Α' ύλης με σεβασμό στο περιβάλλον και την βιοποικιλότητα.

Έχοντας την επίβλεψη όλης της παραγωγικής διαδικασίας της Α' ύλης, η Damavand παράγει ασφαλή προϊόντα υψηλής ποιότητας.


Αυτό που διακρίνει την Damavand είναι η συνεχής πίστη στις αρχές της ποιότητας, της ικανοποίησης του πελάτη και της συνεχούς βελτίωσης και έρευνας τόσο στην ανάπτυξη των προϊόντων της όσο και στην καθημερινή λειτουργία της επιχείρησης.

Το εργαστήριο είναι εξοπλισμένο με τον πιο προηγμένο και ακριβή εξοπλισμό. Οι συχνοί έλεγχοι εξασφαλίζουν την ποιότητα των ενδιάμεσων και τελικών προϊόντων. Στόχος είναι η διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας των προϊόντων καθώς και των φυσικοχημικών και οργανοληπτικών τους ιδιοτήτων.

Από το 2012 εφαρμόζει σύστημα SAC έτσι 100% της Α ύλης παράγεται με αειφόρο γεωργική καλλιέργεια.

Έχοντας την επίβλεψη όλης της παραγωγικής διαδικασίας από την πρώτη ύλη έως το τελικό προϊόν, η Damavand παράγει προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Η Damavand εφαρμόζει Πολιτική για την ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων και δεν χρησιμοποιεί γενετικά τροποποιημένα και αλλεργιογόνα συστατικά. Όλα τα προϊόντα παράγονται χωρίς την προσθήκη συντηρητικών.

Εφαρμόζει επίσης Κώδικα Δεοντολογίας συμμορφούμενο με τις συμβάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας (ILO) και των Ηνωμένων Εθνών (UN) καθώς και περιβαλλοντολογική Πολιτική.




ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ

BRCissue 7, GradeAA
ISO 9001:2008
ISO 22000:2005 (HACCP)
SAC Sustainable Agriculture Code and Scheme Rules (Αειφόρος γεωργία)
Smeta (Sedex members ethical trade audit)
Bio Certificate (Q check)

ΤΟΜΑΤΑ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ!!

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία της ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύουν από τον καρκίνο, ρυθμίζουν το σάκχαρο, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης και ενισχύουν τα οστά.

Η ένταξη της τομάτας στην διατροφή αποτελεί έξοχη επιλογή αφού αποδίδει ελάχιστες θερμίδες ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών Α, C και Κ, καλίου και μαγγανίου. Πλούσια σε βιταμίνη Ε (α-τοκοφερόλη), θειαμίνη, νιασίνη, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο, φώσφορο, χαλκό και β-καροτένιο.

Η τομάτα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική ­δράση, κυρίως λόγω της υψηλής της περιεκτι­κότητας σε λυκοπένιο.
«Το λυκοπένιο που προσλαμβάνεται από επεξεργασμένα ή μαγειρεμένα προϊόντα τομάτας έχει πιο ευνοϊκή επίδραση στην υγεία σε σχέση με το νωπό προϊόν.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η επεξεργασία και το μαγείρεμα αυξάνουν την βιοδιαθεσιμότητα του λυκοπενίου στον οργανισμό»
.


ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΤΟΜΑΤΑ

Μόνο οι καλύτερες τομάτες έχουν θέση στο…πιάτο σας.

-Ψιλοκομμένες τομάτες (Κύβοι τομάτας) σε πλούσιο χυμό τομάτας.

-Ολόκληρες αποφλοιωμένες τομάτες σε πλούσιο χυμό τομάτας.

-Ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας (Passata) σε διάφορες συμπυκνώσεις (Brix).

-Τοματοπολτός σε διάφορες συμπυκνώσεις με κατεργασία Cold Break.

-Τοματοπολτός σε διάφορες συμπυκνώσεις με κατεργασία Hot Break.

-Τομάτες στον τρίφτη – Polpa di pomodoro.

-Σάλτσα πίτσας απλή.

-Σάλτσα πίτσας με καρυκεύματα διαφόρων συμπυκνώσεων.

-Κέτσαπ.


Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ:https://www.damavand.gr/

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλέφωνο

2443 095 000

Fax

2443 095 497

Email

info@damavand.gr

Διεύθυνση

Τ.Κ. 43300, Φίλια Καρδίτσα