Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

17 πράγματα που θα ήθελα να μου είχαν πει για τις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Άγχος, σκέψεις και ένα συναίσθημα πως "είσαι πολύ μεγάλος για να μπεις σε αυτή την διαδικασία των εξετάσεων"... 

Είναι πολλά αυτά τα οποία νιώθεις αυτή την εποχή αγαπητέ μαθητή όμως δεν πρέπει να φοβηθείς! Η καλύτερη περίοδος της ζωής σου έρχεται και δεν είναι οι πανελλαδικές! 

Περάσεις δεν περάσεις στην σχολή της επιθυμίας σου η ζωή σου θα αλλάξει με ότι συνεπάγεται. Άλλα ωράρια, άλλη σχέση με τους γονείς και ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι είναι προ των πυλών! 

Αν με ρωτήσεις σήμερα τι ήταν οι πανελλήνιες εξετάσεις θα σου πω μια πολύ ωραία διαδικασία που έπρεπε να απολαύσω και όχι να με καταβάλλει κυρίως λόγω του περιβάλλοντος που ζούσα στο σπίτι, το σχολείο ή και το φροντιστήριο. 

Είναι κάποια πράγματα που έπρεπε να μου πουν ή να διαβάσω όπως και σε σένα παρουσιάζω παρακάτω. Οι πανελλήνιες ξεκινούν, αλλά "οκ" δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου (όπως τον ήξερες τουλάχιστον).
17 πράγματα που θα ήθελα να μου είχαν πει για τις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Πριν τις εξετάσεις:

1. Μην ξενυχτάς πριν τις εξετάσεις ή και το διάβασμα!Να κοιμάσαι καλά για να ξυπνάς από νωρίς. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να διαβάσεις το ίδιο καλά μετά από ξενύχτι, ξέφρενο χορό και ποτό, Μαγκιά σου! 

2.Ξεκίνα με πρωινό. Ο καθένας έχει δικές του συνήθειες. Ακολούθησε τες. 

3. Σε ταίζουν και κοιμάσαι, δες τη θετική πλευρά της ζωής! 

4. Υπάρχει ένας νόμος άγραφος που λέει πως θα σου πέσει το κεφάλαιο που δεν έχεις διαβάσει. 

5. Μη σπαταλάς όλο σου το διάλειμμα σε facebook και social media, ξεκούρασε λίγο τα μάτια σου από την οθόνη και πήγαινε καμιά (σύντομη) βόλτα. Να γυρίσεις μόνο! 

6. Έχεις παίξει ποτέ stoixima με κάποιον που σου έλεγε ξέρω τα "στανταράκια"; Ισχύει το ίδιο και για όσους λένε ότι ξέρουν τα sos. 

17 πράγματα που θα ήθελα να μου είχαν πει για τις Πανελλήνιες εξετάσεις!

Στις Πανελλήνιες:

7. Μην κοιτάς τι κάνεις ο μπροστινός ή ο διπλανός σου.Η πιθανότητα να μπορείς να δεις το γραπτό του μπροστινού σου είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος των γραμμάτων του. 

8. Αν το θέμα σου είναι άγνωστο, αμφισβήτησε την εκφώνηση, αν η εκφώνηση σου είναι άγνωστη, αμφισβήτησε το θέμα. Αν και η εκφώνηση και το θέμα σου είναι άγνωστα, Don't Panic! 

9. Αν έχεις σε σκονάκι το μισό βιβλίο, τότε τα θέματα θα πέσουν από το άλλο μισό.Αν έχεις σε σκονάκια όλο το βιβλίο, δεν θα θυμάσαι σε ποια τσέπη είναι το σωστό σκονάκι.Αν δεν έχεις καθόλου σκονάκια, τότε ο επιτηρητής θα σε πιάσει για αντιγραφή. 

10. Ξαναδιάβασε την απάντηση σου. 

11. Μην τρελαίνεσε, ακολουθούν μπάνια, μπάλα και διακοπές. 

12. Μην κάνεις μουτζούρες στο περιθώριο. 

13. Με του που βγεις μην αρχίσεις να συζητάς για τις "σωστές απαντήσεις". Είναι πραγματικά "δώρο άδωρον" και ψυχοφθόρο. 

14. Δεν έχεις ιδέα τι θα κάνεις μετά από 5 χρόνια όσο και αν προσπαθείς να το σχεδιάσεις. 

15. Kαι οι γονείς σου, το μόνο που θέλουν είναι να είσαι καλά. 

16. Όταν θα σκέφτεσαι τα σημερινά σου άγχη σε 10 χρόνια, θα γελάς! 

17. Εκεί που τελειώνουν οι Πανελλήνιες αρχίζει η ζωή!