Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗ ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΚΑΡΑ'Ι'ΣΚΑΚΗ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα επισημότητα, υπό τη χοροστασία του εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ, Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη κ.κ. Νήφωνος και με την παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πειραιά, φορέων και σωματείων της Καρδίτσας και της Θεσσαλίας και πλήθους Καρδιτσιωτών, τιμήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Νέο Φάληρο Αττικής ο συμπατριώτης μας ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ από τον Σύλλογό μας και τον Σύλλογο των Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πειραιά, στο Μνημείο όπου φυλάσσονται τα οστά του Μεγάλου Ήρωα του 1821, μπροστά ακριβώς από το Γήπεδο ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Πειραιώς «Γεώργιος Καραϊσκάκης».
Στη συνέχεια της εκδήλωσης, για τη ζωή και το έργο του τιμηθέντος συμπατριώτη Ήρωα μίλησε ενώπιον του πλήθους των Καρδιτσιωτών ο Αντιστράτηγος ε.α. – Γεν. Γραμματέας Δήμου Πεντέλης, Κων/νος-Πολυχρόνης Τίγκας (ο οποίος κατάγεται από την Πορτή Μουζακίου Καρδίτσας). Ο ομιλητής αναφέρθηκε συνοπτικά στη ζωή και στο σημαντικότατο έργο που προσέφερε στην Πατρίδα ο Γεώργιος Καραϊσκάκης κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Τεκμηρίωσε, επίσης, με συγκεκριμένα στοιχεία την γέννησή του στο Μαυρομμάτι Μουζακίου Καρδίτσας και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες γνωστές και άγνωστες πτυχές του βίου του. Τελειώνοντας την πολύ μεστή ομιλία του για τον «Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης», όπως χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε ο Κωστής Παλαμάς, αναφέρθηκε στα τελευταία λόγια του Αρχιστράτηγου πριν ξεψυχήσει «Εγώ πεθαίνω. Όμως εσείς να είστε μονιασμένοι και να βαστήξετε την πατρίδα», το οποίο αποτελεί και διαχρονικό μήνυμα για την Ελλάδα.
Εν συνεχεία, η Καρδιτσιώτισσα Πρόεδρος του τοπικού Συνδέσμου Νέου Φαλήρου, Αργυρώ Λαγκαδιανού-Κανιούρα έκανε ένα σύντομο και πολύ συγκινητικό αφιέρωμα στη μνήμη του τιμηθέντος προσώπου που αφορούσε το Μνημείο στο οποίο φυλάσσονται τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Η άψογη διοργάνωση της τελετής μπροστά στο Μνημείο έδωσε την ευκαιρία στο πλήθος των Καρδιτσιωτών και των Θεσσαλών που συγκεντρώθηκε να τιμήσει τη μνήμη του Μεγάλου αυτού Ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με τρόπο συγκινητικό. Πριν από την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου από την πολυπληθή μπάντα του Δήμου Πειραιά, οι συγκεντρωθέντες κράτησαν ενός λεπτού σιγή προς τιμή του μεγάλου αυτού νεκρού. Ειδική αντιπροσωπεία του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αποτελούμενη από οπλίτες που περιφρουρούσαν το Μνημείο και Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς τίμησε με ιδιαίτερο και στρατιωτικό τρόπο τον Καρδιτσιώτη Αρχιστράτηγο.
Τις δέουσες τιμές στον Μεγάλο Καρδιτσιώτη Ήρωα απέδωσε και αντιπροσωπεία χορευτών του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα», οι οποία ήταν ντυμένη με παραδοσιακές φορεσιές της Καρδίτσας και κρατώντας την Ελληνική Σημαία.
Ιδιαίτερη όμως και συγκινητική παρουσία στην εκδήλωση είχε αντιπροσωπεία μαθητών του τοπικού Γυμνασίου Νέου Φαλήρου, το οποίο πρόσφατα ονομάστηκε «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προς τιμή του Μεγάλου αυτού Ανδρός. Η αντιπροσωπεία των μαθητών έφερε την Ελληνική σημαία του σχολείου, ενώ επικεφαλής των μαθητών ήταν η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαρία Δημουλέα, η οποία και κατέθεσε και στεφάνι στο Μνημείο.
Μετά το πέρας της επιτυχημένης εκδήλωσης, οι συνδιοργανωτές Σύλλογοι προσέφεραν στους παρευρεθέντες αναψυκτικά, καφέδες κλπ στην καφετέρια του Γηπέδου «Καραϊσκάκης», όπου όλοι οι Καρδιτσιώτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους για θέματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας.
Παρόντες στην εκδήλωση ανάμεσα στο Καρδιτσιώτικο πλήθος ήταν ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, ο Ευρωβουλευτής κ. Νότης Μαριάς, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι των Βουλευτών Κων. Τσιάρα (Καρδίτσας) και Κων. Κατσαφάδου (Α’ Πειραιώς), ο εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Ταγματάρχης Δημ. Μαλαμούσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, Γ. Δαβάκης, ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, Στ. Γαϊτανάρας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, Βασ. Σταθόπουλος, ο πρ. Υπεύθυνος Δημ. Σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρ. Σκαρτσίλας, ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Παναρκάδων και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γ. Πραχαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αργιθεάτικων Συλλόγων και Πρόεδρος του Συλλόγου Στεφανιωτών Καρδίτσας, Α. Στεργίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Αθήνας, Θ. Κωφός, η Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Μουζακιωτών «Ο Γομφεύς», Ολ. Διαμαντοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Αθήνας, Αθ. Πασπαλιάρης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καρδιτσιωτών Καλλιθέας, Β. Μητσιώνη, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μορφοβουνιωτών Αθήνας, Απ. Κοτοπούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κουμπουριανιτών Αττικής, Π. Νταβαρίνος, ο πρ. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λεοντίτου Αργιθέας, Δημ. Γρίβας, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Θεσσαλών Παπάγου & Βορείων Προαστίων, Ν. Ξυνόπουλος και ο εκπρόσωπος της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών, Αν. Παπακυπαρίσσης.
Στεφάνια κατέθεσαν στο Μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, εκτός των συνδιοργανωτών Συλλόγων των Απανταχού Καρδιτσιωτών και Μαυρομματιανών, ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Δημ. Σιούφας, ο Ευρωβουλευτής και Πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα ο άλλος δρόμος», Ν. Μαριάς, εκπρόσωπος του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ., ο Δήμος Πειραιά, ο εκπρόσωπος του κ. Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς, το Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Παναρκάδων και η Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδας, ο Σύλλογος Απανταχού Μουζακιωτών «Ο Γομφεύς», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Αθήνας, ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Καλλιθέας, ο Σύλλογος απανταχού Μορφοβουνιωτών, ο Σύλλογος Θεσσαλών Παπάγου και Βορείων Προαστίων, η Αδελφότητα των εν Αθήναις Τσαριτσανιωτών και ο Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου.
Έγγραφους χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν ο Γεν. Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λ. Αυγενάκης, η Βουλευτής Καρδίτσας, Παν. Βράντζα, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Κων. Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, Β. Κεγκέρογλου, ο Δήμαρχος Μουζακίου, Γ. Κωτσός, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης» και ο Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας.
Την εκδήλωση παρουσίασαν, εκ μέρους του Συλλόγου μας, η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Βασιλική Τσιαπώκη και εκ μέρους του συνδιοργανωτή Συλλόγου των Μαυρομματιανών Καρδίτσας, η Αντιπρόεδρος, Ηλέκτρα Αντωνοπούλου-Πανάγου.
Εκ μέρους του Συλλόγου μας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη η Ταμίας του Δ.Σ., Δέσποινα Γερακίτου.
Τέλος, οφείλουμε θερμές ευχαριστίες για την ουσιαστική συμβολή τους στην πετυχημένη αυτή εκδήλωση α) στον συνδιοργανωτή Σύλλογο Μαυρομματιανών Καρδίτσας «Ο Καραϊσκάκης», β) στον Δήμο Πειραιά, γ) στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιά και Φαλήρου, δ) στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, ε) στην Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά για την άψογη της παρουσία της, στ) στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας «Η Αγία Μαρίνα» και τον Πρόεδρο του κ. Χρήστο Ρωμανά, για την αποστολή τιμητικού χορευτικού αγήματος ζ) στο μέλος του Συλλόγου μας, Βασίλειο Σταθόπουλο, Αντιστράτηγο ε.α., που εκτέλεσε με άριστο τρόπο χρέη ψάλτη κατά την επιμνημόσυνη δέηση, η) σε όλους τους φορείς και σωματεία της ιδιαίτερης πατρίδας μας για την πολυπληθή παρουσία τους και την κατάθεση στεφάνων και ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, σε όλα τα μέλη του Συλλόγου μας και τους Καρδιτσιώτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Οι οπλίτες περιφρουρούν το Μνημείο που φυλάσσονται τα οστά του Γεωργίου Καραϊσκάκη

Ο συντοπίτης ομιλητής, Κων/νος-Πολυχρόνης Τίγκας

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 
Διεύθυνση: οδ. Κάνιγγος 9, ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10677
Τηλέφωνα: 210/8254304  *  210/3301370  *  6976/704654  *  210/8254305 (φαξ)
Facebook: ''ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΩΝ''
 
ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ

ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ 10.00 π.μ-12.30 μ.μ