Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

♥ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ~ 5ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ "ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΚΙΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ"


Με τους παγκοσμίου φήμης Αμερικανούς κιθαριστές David Grimes & Michael Nigro, ξεκινά σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κιθαριστικά φεστιβάλ παγκοσμίως, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνα από 150 κιθαριστές από όλη την Ευρώπη και θα διαρκέσει έως και την 5η Ιουλίου.

Το Φεστιβάλ διοργανώνετε από το Ξενοδοχείο Nevros, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο Μουσικολόγος – Κιθαριστής Γιάννης Μποκέας.

Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.

Επίσημος Προσκεκλημένος του Φεστιβάλ, είναι ο διεθνούς φήμης Έλληνας σολίστ Μιχάλης Σουρβίνος, που μαζί με το Κιθαριστικό Ντουέτο της Sony Classical Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), θα συμπράξουν με τις Κιθαριστικές Ορχήστρες Δυτ. Μακεδονίας, Καστοριάς και Χίου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν το Μουσικό Σύνολο ArtGuitaristas, από την Βέροια υπό την καθοδήγηση του μαέστρου – κιθαριστή και συνθέτη Πέτρου Ρίστα, οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές των Κιθαριστικών Ορχηστρών, Γιώργος Αγιάσογλου (Χίου), Δημήτρης Σβυντρίδης (Θράκης), Ισιδωρος & Γιούλα Αντωνίου (Δυτ. Μακεδονίας & Καστοριάς), ο σπουδαίος δάσκαλος και σολίστ Αντώνης Μυτακίδης και οι νεαροί οι πολυβραβευμένοι σολίστ, Γιώργος Γκόλγκαρης και Ηλίας Διαμαντάκης.

Οι Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στον υπέροχο εξωτερικό χώρο του Ξενοδοχείου Nevros, με θέα την Λίμνη Πλαστήρα και ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Θεσσαλίας

Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας-Λίμνης Πλαστήρα, Lake Plastira Guitar
"Λένε ότι η πρώτη αγάπη δεν ξεχνιέται ποτέ. Για τον Σ.Ε.Κ. ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, θα είναι πάντα η πρώτη του αγάπη. Το 2013, αυτό το Φεστιβάλ, σηματοδότησε την πρώτη διοργάνωση του Συλλόγου. Κόντρα σε όλους και σε όλα! Στην τραγική οικονομική κρίση της Ελλάδας, στα χρόνια κιθαριστικά κατεστημένα, που κατασπάραζαν τον χώρο και τους Έλληνες Κιθαριστές, στα απαρχαιομένα-αναχρονιστικά φεστιβάλ και τους διοργανωτές τους, στην εκμετάλευση των σπουδαστών στο όνομα της τέχνης. Τολμήσαμε και πετύχαμε. Αύριο ξεκινάει το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο μοναδικό Ξενοδοχείο Nevros στην Λίμνη Πλαστήρα. Είναι η 34η συνολικά διοργάνωση στα 4 χρόνια ίδρυσης του Σ.Ε.Κ. Ρεκόρ μοναδικό παγκοσμίως. Πιστοί στις αρχές μας, προχωράμε όλο και πιο δυνατά."
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, έχουμε 2 ακόμη σημαντικές διοργανώσεις. Το ιστορικό 34ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και την 3η Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.
Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά την Ελληνική Κιθαριστική Κοινότητα, για την δύναμη που μας δίνει.
Στέλιος Γκόλγκαρης
Πρόεδρος Σ.Ε.Κ.