Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά της 17ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που οργανώνει από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 2017 η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, το Europe Direct της Αναπτυξιακής Καρδίτσας A.E., το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου και άλλους φορείς. Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ3, ΕΡΤ Βόλου και ΕΡΤ Λάρισας.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων-δηλώσεων για συμμετοχή στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και οικολογικών δραστηριοτήτων βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη υπάρχει σημαντική ανταπόκριση, γεγονός που καταδεικνύει τη δυναμική του θεσμού.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Εκθεσιακή Αγορά θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος:
- Παραγωγοί βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής καθώς και μεταποιητές και τυποποιητές βιολογικών προϊόντων που οπωσδήποτε ελέγχονται και πιστοποιούνται από κάποιο νόμιμο και αναγνωρισμένο οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης.
- Περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί ελέγχου και πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία του περιβάλλοντος καθώς και κάθε άλλη σχετική δραστηριότητα που εμπίπτει στους σκοπούς της Οικολογικής Γιορτής.
- Χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας.
Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει έως ότου καλυφθεί το σύνολο των διατιθέμενων περιπτέρων.
Εκτός από την Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά, η 17η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας θα περιλαμβάνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα τις φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές καλλιέργειας όπου αφιερώνεται η φετινή διοργάνωση. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.
Στόχος μέσα από την ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το πώς μπορούν να εφαρμοστούν νέες μέθοδοι καλλιεργειών φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. βιοδυναμική καλλιέργεια) προς όφελος τόσο των τοπικών κοινωνιών, όσο και του ίδιου του περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα της 17ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας θα πλαισιώνεται επίσης από μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων, όπως ομιλίες – συζητήσεις, εργαστήρια, οικολογικά και καλλιτεχνικά δρώμενα και δράσεις για τα παιδιά που θα ανακοινωθούν προσεχώς.
Υποβολή Αιτήσεων-Δηλώσεων συμμετοχής:
info@oikosfaira.gr, fax:2441029637
Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:
Τζένη Βούλγαρη: 2441039699, κιν. 6977131854 (what’s up και cosmote)
Ρίκα Μάμαλη: κιν. 6937306716 (wind)
Ιστοσελίδα: www.oikosfaira.gr (εδώ μπορεί να βρει κανείς τόσο την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όσο και την αίτηση-δήλωση συμμετοχής).