Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

♥ ΜΙΜΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ : Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΛΑ'Ι'ΚΟΥ και ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Μίμης Γκιουλέκας

Μίμης Γκιουλέκας:
Μεγάλος τραγουδοποιός του Λαικού τραγουδιού ,ο Άρχοντας για πολλούς του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού.


Στο πένθος έχει βυθίσει την Καρδίτσα ο ξαφνικός χαμός του γνωστού τραγουδιστή Μίμη Γκιουλέκα, ο οποίος άφησε τη δική του σφραγίδα στο ρεμπέτικο τραγούδι. Ο τραγουδοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών σκορπώντας θλίψη στους κατοίκους της πόλης αλλά και στους θαυμαστές του, οι οποίοι με δάκρυα στα μάτια τον οδήγησαν στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο του Παλαμά.

Ο γνωστός καλλιτέχνης, που κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε την τύχη να βρεθεί δίπλα στον Στράτο Διονυσίου και σε άλλα μεγάλα ονόματα, προδόθηκε από την καρδιά του και άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο σπίτι του. Τα τελευταία χρόνια ο Μίμης Γκιουλέκας είχε φύγει από την Αθήνα και είχε επιστρέψει στη γενέτειρά του, την Καρδίτσα, όπου είχε καταφέρει να δημιουργήσει το δικό του μαγαζί, λίγο έξω από την πόλη, και στο οποίο εμφανιζόταν όλο τον χειμώνα.

Λίγες ώρες πριν φύγει για το μεγάλο ταξίδι χωρίς επιστροφή είχε δώσει συναυλία στη Βελίκα της Λάρισας, όπου αποθεώθηκε από χιλιάδες θαυμα στές του. Μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές βρισκόταν στην πίστα και μάλιστα, σύμφωνα με τους συγγενείς του, είχε προγραμματίσει δεκάδες συναυλίες μέσα στο καλοκαίρι. Δεν πρόλαβε, όμως...

Υπήρξε από τους πιο αυθεντικούς ερμηνευτές του «μάγκικου» τραγουδιού, το οποίο μπόρεσε να επιβιώσει, ως παρακλάδι του ρεμπέτικου, μέχρι τις μέρες μας. Πλέον όσοι τον αγάπησαν και τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια θα έχουν παρηγοριά το πλούσιο δισκογραφικό του έργο, τα δεκάδες CD του που γνώρισαν στο παρελθόν μεγάλη επιτυχία.

Ο Μίμης Γκιουλέκας γεννήθηκε το 1945 στον Παλαμά Καρδίτσας όπου και μεγάλωσε.Απεβίωσε στις 10 Ιουλίου του 2010.