Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

♥ Καρδίτσα: Αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ~ Τα ονόματα των επιτυχόντων στο Νομό μας ~ Δήλωση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ανακοινώθηκαν σήμερα το πρωί οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ βάζοντας τέλος στην αγωνία των 104.965 υποψήφιων.

Δείτε αναλυτικά τα ονόματα στο νομό Καρδίτσας:

ΕΔΩ:http://karditsapress.gr/

και

ΕΔΩ:http://www.karditsalive.net/

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου https://results.it.minedu.gov.gr/
πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Οι υποψήφιοι που δήλωσαν συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν συνολικά 104.965 και διεκδικούν 70.726 θέσεις. Πιο συγκεκριμένα 43.758 για τα ΑΕΙ και 26.968 για τα ΤΕΙ.

Ειδικό ποσοστό για τους σεισμόπληκτους

Επιπλέον το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σεισμόπληκτων μαθητών των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών.

Από το Υπουργείο ανακοινώθηκε ότι δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 2895 Β’/21-8-2017) η Υπουργική Απόφαση καθορισμού ειδικού ποσοστού επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μαθητών και αποφοίτων που υπέβαλαν αίτηση-δήλωση στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια των νήσων Λέσβου, Χίου, Οινουσσών και Ψαρών για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.


Δήλωση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Μιχάλη Παπανούσκα για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν τους μαθητές και μαθήτριες που μετά από μια μακρά και επίπονη προσπάθεια, βλέπουν σήμερα τους κόπους τους να δικαιώνονται.
Τους εύχομαι από καρδιάς να έχουν μια φοιτητική ζωή πλήρη, με τη χαρά της γνώσης και αξέχαστες εμπειρίες, ώστε να διαμορφώσουν τον επιστημονικό και επαγγελματικό χαρακτήρα και καλλιέργεια, που θα ανοίξει ευρείς ορίζοντες στη μετέπειτα ζωή τους.
Πολλά συγχαρητήρια στους γονείς και κηδεμόνες, που όλη την περίοδο της προετοιμασίας στήριζαν τις προσπάθειες των παιδιών, υλικά και ηθικά με την αγάπη τους.
Θέλω ακόμη να συγχαρώ τους Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που με τις προσπάθειες τους, αφενός οικοδόμησαν τη γνώση στους μαθητές τους, και αφετέρου πλαισίωσαν και στήριξαν αξιόπιστα και αποτελεσματικά την όλη διαδικασία σε όλα της τα στάδια.
Στους υποψήφιους που δεν κατάφεραν σ΄ αυτή τη φάση να αγγίξουν το όνειρό τους, θέλω να πω πως οι πανελλαδικές είναι μόνο μια από τις πολλές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη ζωή, και πως με πίστη στον εαυτό τους και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους θα πορευθούν για την επίτευξη των στόχων τους.
Καλές σπουδές στους επιτυχόντες, καλή σταδιοδρομία, και καλή τύχη σε όλους!