Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ~ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Προάστιο εκπροσώπησε με μεγάλη επιτυχία την Καρδίτσα στο 11ο Φεστιβάλ γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» που πραγματοποιήθηκε στις 7,8,9 Σεπτεμβρίου στη Σίφνο. Παρότι πρωτάρηδες στο θεσμό και παρά τα λιγοστά μέσα και ανεπαρκή υποστήριξη, οι Προαστιώτες αποδείξαμε για μια ακόμα φορά πως όταν θέλουμε μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Πρέπει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο φεστιβάλ της Ευρώπης, γεγονός που καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο και σημασίας του. Μάλιστα φέτος έγινε και διεθνές μιας και υπήρχαν για πρώτη φορά και συμμετοχές από το εξωτερικό.

Εκεί κάθε αποστολή που συμμετέχει παρουσιάζει ένα παραδοσιακό φαγητό του τόπου της, έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα αλλά και την πολιτιστική της παράδοση.
Εμείς παρουσιάσαμε την παραδοσιακή «κολοκυθομπατζίνα», η παρουσίαση της οποίας χωρίς καμία διάθεση υπερβολής προσέλκυσε το ενδιαφέρον όλων παρευρισκομένων.
Παράλληλα στο περίπτερο που μας παραχωρήθηκε κεράσαμε όλο των κόσμο λιχουδιές του τόπου μας και φυσικά άφθονο τσίπουρο που ομολογουμένως έγινε ανάρπαστο.
Το Φεστιβάλ βέβαια δεν περιορίζεται μόνο στη γαστρονομία αλλά πλαισιώνεται και από πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων. Στο πλαίσιο αυτό με τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Προαστίου παρουσιάσαμε τραγούδια και χορούς της περιοχής μας που κέρδισαν το ζεστό και ενθουσιώδες χειροκρότημα των χιλιάδων θεατών. Επιπλέον με ένα ζευγάρι χορευτών συμμετείχαμε στην αναπαράσταση του σιφνέικου γάμου.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τις Καραγκούνες μας, οι οποίες φορώντας αυθεντικά κομμάτια εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και χωρίς ίχνος υπερβολής αποτέλεσαν σημείο αναφοράς και φωτογραφήθηκαν όσο κανένα άλλο τμήμα, τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους εκατοντάδες ξένους τουρίστες.
Φυσικά για την επιτυχία του εγχειρήματός μας, πολύτιμη υπήρξε η αρωγή κάποιων φορέων και προσώπων. Γι αυτό η Τ.Κ. Προαστίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστούμε θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκο και το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας με τον πρόεδρο του κ. Λάμπρο Σιατήρα για την βοήθειά τους στη μετακίνηση της δεκαπενταμελούς αποστολής μας στην Αθήνα και επιστροφής της. Επίσης το Επιμελητήριο Καρδίτσας και τις επιχειρήσεις που πρόσφεραν τα προϊόντα τους: Οινοποιείο Γ. Καραμήτρου, Οινοποιείο Διόνυσος, τον οινοποιό Ιωάννη Κρικώνη από το Αγναντερό, τα λουκάνικα «Πρίτσα», την αλλαντοποιεία «Τσιανάβα», τη λουκουμοποιεία « Λέμμα», τη βιοτεχνία ζυμαρικών « Η καραγκούνα» και τα σούπερ μάρκετ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ, ΦΑΛΑΡΑ, ΜΠΕΚΙΑΡΗ και ΚΟΛΟΦΩΤΙΑ στο Προάστιο.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους υπεύθυνους του φεστιβάλ και τους φιλόξενους κατοίκους της Σίφνου που μας υποδέχτηκαν με πολλή αγάπη και μας πρόσφεραν κάθε δυνατή βοήθεια ώστε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των εκδηλώσεών τους και τους υποσχόμαστε ότι του χρόνου η παρουσία μας θα είναι πιο δυνατή.