ΥΛΙΚΑ
2 αβγά
1/2 λίτρο γάλα
1/2 kg τυρί
1/2 ποτήρι του νερού λάδι (ηλιέλαιο)
1 κολοκυθάκι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
βούτυρο φυτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε το κολοκυθάκι, το τρίβουμε στον τρίφτη και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει για 5-10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και το γάλα 1/2 κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι και τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα.
Ρίχνουμε μέσα το κολοκυθάκι, το ηλιέλαιο, τα 3/4 του τυριού και συνεχίζουμε το ανακατεμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο όσο ανακατεύουμε και σταματάμε μόλις δούμε τον χυλό μας να έχει πάρει πέριπου την υφή του κέικ (προσέξτε δεν θέλουμε να είναι πολύ σφιχτό σαν πχ το ζυμάρι).
Σε ένα ταψί που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει (όπως κάνουμε στα κέικ) ρίχνουμε τον χυλό μας.
Απο πάνω του σκορπάμε το υπόλοιπο τυρί που είχαμε κρατήσει και 6-7 κομματάκια βούτυρο διάσπαρτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις 180-200 βαθμους (ανάλογα τον φούρνο) γιά 1 ώρα.
Για να την κόψουμε εύκολα περιμένουμε πρώτα λιγο να κρυώσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: μπορείτε αντί γιά ηλιέλαιο να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αλλά η γεύση της ίσως σας φανεί λίγο βαριά,αντι για κολοκυθάκι μπορείτε να βάλετε ξύσμα απο μεγάλη κολοκύθα μισή κούπα περίπου, αν δεν έχετε γάλα γίνεται και με νερό αλλα βγαίνει λιγότερο νόστιμη.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ —>http://www.youtube.com/watch?v=b-Tki2dbNWk
https://nostimouliko.wordpress.com/