Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

♥ ΚΑΡΔΙΤΣΑ: ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ


Φωτογραφία: Maria Moustou προς ‎ΦΙΛΟΙ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Της Μαρίας Μούστου

Η γαλατόπιτα μου, με αυγά και γάλα από το χωριό και με χειροποίητο φύλλο 

Συνταγή 
Ανοίγουμε 3 φύλλα και τα στρώνουμε στο ταψί λαδώνοντας τα με καλαμποκέλαιο , φροντίζοντας να προεξέχουν έξω από το ταψί .
Κρέμα για το ταψί της κουζίνας.
Ζεσταίνουμε ενάμιση λίτρο φρέσκο γάλα όχι να κάψει .
Σε άλλα δυο ποτήρια κρύο γάλα , διαλύουμε 10 κουταλιές γεμάτες καλά κίτρινο αλεύρι (πχ, Μύλοι Αγ. Γεωργίου για ζυμωτό ψωμί ) και προσθέτουμε δύο ποτήρια κρέμα γάλακτος , δύο βανίλιες, δυο ποτήρια ζάχαρη.
Τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και τα βράζουμε όλα μαζί να γίνει κρέμα.
Αφού γίνει η κρέμα και σβήσουμε το μάτι, χτυπάμε 5 αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στη κρέμα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν όλα μαζί.
Ρίχνουμε πάνω στα φύλλα τη κρέμα . Τότε παίρνουμε τα φύλλα που προεξέχουν και τα γυρνάμε προς τα μέσα να μείνει η κρέμα μέσα τους σαν φωλιά για να μην πάει κάτω από τα φύλλα , όπως βλέπουμε στη φωτογραφία και τα λαδώνουμε και πάλι και στο τέλος τα ραντίζουμε με κρύο νερό. Η πίτα δεν θα έχει φύλλο πάνω από τη κρέμα θα είναι ανοιχτή , για όσους ίσως έχουν την απορία .
Χτυπάμε δύο αυγά με 4 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη και τα ρίχνουμε πάνω από τη κρέμα προσεχτικά να καλυφθεί απλώνοντας με το κουτάλι για να γίνει κρούστα. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε πιο πολλή η πιο λίγη ζάχαρη , όπως αρέσει στον καθένα και στη κρέμα και από πάνω . Βούτυρο δεν βάζουμε στη κρέμα γιατί βάζουμε τη κρέμα γάλακτος .
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω σχάρα μέχρι να ψηθούν τα φύλλα και να πάρει χρώμα η πίτα.
Καλή επιτυχία

Maria Moustou
Φωτογραφία: Maria Moustou προς ‎ΦΙΛΟΙ ΛΙΜΝΗΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑ