Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Παρακολούθηση παράστασης του 34ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ από μαθητές/τριες και καθηγητές-τριες του ΣΔΕ Καρδίτσας


Την Δευτέρα 12/3/2018 οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ Καρδίτσας παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού» του Ιάκωβου Καμπανέλη από τη Θεατρική Ομάδα «Θεάτρου περιπέτεια» Θεσσαλονίκης. Η παράσταση αυτή ήταν στα πλαίσια του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, ένας θεσμός ιδιαίτερα σημαντικός για την πόλη. Αν και γράφτηκε 40 χρόνια πριν, το έργο μοιάζει σαν να γράφτηκε χθες, καθώς καυτηριάζει τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας και τις συνέπειες της κοινωνικοπολιτικής εξουσίας και του καπιταλισμού με μοναδικό τρόπο και με χιούμορ μέσα από μια κωμική σκοπιά.
Για πολλούς από τους εκπαιδευόμενους μας ήταν η πρώτη τους επαφή με το θέατρο και ήταν πολύ ευχάριστο πού ήταν τόσο θετικοί, το απόλαυσαν και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθεί κάτι ανάλογο, καθώς η τέχνη διαπαιδαγωγεί τον άνθρωπο, τον βελτιώνει, τον κάνει καλύτερο και τελικά τον ηθικοποιεί. . Για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης του σχολείου μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΔΣ της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της, κ. Μανώλη Στεργιόπουλο, που μας έδωσαν τη δυνατότητα να απολαύσουμε την υπέροχη παράσταση.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Σουφλάκος Βασίλειος
Φυσικός – MSc Τηλεπικοινωνίες
Διευθυντής ΣΔΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ