Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

♥ Μαυρομμάτι Καρδίτσας: Εορτάστηκε στη γενέτειρά του ο Αρχιστράτηγος του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης



ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ
91α ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ 2018
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 23/4/2018, στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, του Πολιτιστικού Οργανισμού, του Τοπικού Συμβουλίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης», προς τιμήν του Αρχιστράτηγου της Ελλάδας στην επανάσταση του 1821, Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, στις 23 Απριλίου 1782 γεννήθηκε ο μεγάλος ήρωας των Ελλήνων και τον ίδιο μήνα, την ίδια μέρα, στις 23 Απριλίου 1827 έπεσε μαχόμενος για την απελευθέρωση του Έθνους μας από τον τουρκικό ζυγό!
Λαμπρή η επέτειος όχι μόνο για τον Δήμο Μουζακίου, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, γεγονός που προέτρεψε παρά την εργάσιμο μέρα αρκετούς εκπροσώπους πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, συλλόγων και φορέων να παραστούν στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μαυρομματίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου και στην Επιμνημόσυνη Δέηση που έγινε μετά, στην πλατεία της τοπικής κοινότητας. 



Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον έφιππο ανδριάντα του πολέμαρχου και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Μουζακίου, ενώ για την ιστορία, τον συναρπαστικό βίο και για τα κατορθώματα του Καρδιτσιώτη ήρωα, μίλησε στα πλαίσια εκφώνησης του πανηγυρικού της ημέρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών, πρώην Δήμαρχος Ιτάμου κ. Βασίλης Τσαντήλας.
Την γιορτή ολοκλήρωσαν με παρουσίαση παραδοσιακών χορών, χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης», και του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μαγούλας
Το παρών στον εορτασμό έδωσαν ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας κ Παναγιώτα Βράντζα με καταγωγή εκ μητρός από το χωριό μας και η κυρία Κατσαβριά πρώην βουλευτές , πολιτευτές ,Πρόεδροι και εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων . Στεφάνι κατέθεσε εκτός όλων τον προαναφερομένων η Γραμματέας του Συλλόγου μας κ. Ευθυμία Γιώτη εκ μέρους της Έ.Ε.Λ.Σ.Π.Η. [Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων]
Δημήτριος Γιώτης 
— στην τοποθεσία Μαυρομμάτι Καρδιτσης.

Δημήτριος Γιώτης προς Μαυρομμάτι Καρδίτσας