Κυριακή, 29 Απριλίου 2018

💻 Βικιπαίδεια: Διαγωνισμός λημματογράφησης για τους υπολογιστές και την τεχνολογία

Σκοπός είναι είναι ο εμπλουτισμός της ελληνικής Βικιπαίδειας με λήμματα από το σχετικό χώρο, πολύ σημαντικά για την κατανόηση της τρέχουσας και της μελλοντικής εξέλιξης στο σχετικό χώρο. Η δράση διοργανώνεται από το Wikimedia User Group Greece με υποστήριξη από το Voxxed Days.
Οποιοσδήποτε μπορεί να συμμετάσχει δημιουργώντας και αναπτύσσοντας ένα ή περισσότερα λήμματα από τη σχετική παρακάτω λίστα. Τα λήμματα μπορούν να είναι μετάφραση αλλά και πρωτότυπα.
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, θα αναδειχθούν δύο νικητές, ένας άντρας και μια γυναίκα, με βάση το συνολικό μέγεθος και ποιότητα συνεισφοράς στα σχετικά λήμματα.
Ως βραβεία θα δοθούν από ένα εισιτήριο για το Voxxed Days Athens αξίας 180€ το καθένα.
Για να συμμετάσχετε υπογράψτε δίπλα από το θέμα που επιλέξατε από τη λίστα και ξεκινήστε τη δημιουργία του (δείτε τις οδηγίες). Φυσικά είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στον Μαραθώνιο ακόμη και αν δεν έχετε σκοπό την παραλαβή βραβείου αλλά απλώς να βελτιώσετε τη Βικιπαίδεια!
Η Wikimedia Community User Group Greece είναι ανεξάρτητη ομάδα εθελοντών στην Ελλάδα, επίσημα αναγνωρισμένη από το Ίδρυμα Wikimedia, που δραστηριοποιείται με την οργάνωση και συμμετοχή σε εξωστρεφείς δράσεις με σκοπό την στήριξη και προώθηση της Βικιπαίδειας και των υπόλοιπων εγχειρημάτων του Wikimedia στην Ελλάδα.
Το Wikimedia Foundation, Inc. (Ίδρυμα Wikimedia) είναι μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός αφιερωμένος στο να ενθαρρύνει την δημιουργία, ανάπτυξη και διανομή ελεύθερου και πολύγλωσσου περιεχομένου, και στο να παραχωρεί το πλήρες περιεχόμενο αυτών των βασισμένων σε wiki εγχειρημάτων ελεύθερα στο κοινό. To Wikimedia Foundation λειτουργεί ορισμένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα συνεργατικής επεξεργασίας στον κόσμο, περιλαμβάνοντας την Βικιπαίδεια, έναν από τους 10 περισσότερο επισκέψιμους ιστότοπους στον κόσμο.