Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ:

1. Η ταυτότητα χορηγείται στα μέλη της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ, για να διευκολύνονται στο ερευνητικό έργο τους.

2. Χρειάζεται να γίνεται λελογισμένη η χρήση της. Δεν αποτελεί διαβατήριο για τυχόν αυθαιρεσίες από μέρους του κατόχου της.

3. Επιδεικνύεται σε κάθε ζήτηση, ακριβώς προς Πιστοποίηση της ιδιότητάς σας και ότι κατά τη στιγμή εκείνη εκτελείτε κάποια Δημοσιογραφική Αποστολή.

4. Η ταυτότητα διευκολύνει σε πολλά, ανοίγει δρόμους, όπως:

α. Πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες, (και τους υψηλόβαθμους ή μη λειτουργούς τους) όπου η είσοδος απαγορεύεται στο κοινό.

β. Πρόσβαση ΔΩΡΕΑΝ σε Μουσεία, θέατρα, παραστάσεις εν γένει, ΑΘΛΗΤΙΚΑ Γήπεδα ή άλλους χώρους, όπου απαιτείται Εισιτήριο Εισόδου και πάντα υπό την προϋπόθεση ότι οι Οργανισμοί αυτοί έχουν προβλέψει αυτή την μεταχείριση για τους Δημοσιογράφους.

Αυτό θα το διαπιστώσετε κατά την είσοδό σας… Και προσοχή: Μπορεί να σας πουν ότι επιτρέπεται η Είσοδος μόνο σε Δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ... Αυτό είναι προπολεμική συνταγή και δικαίως, αφού είναι το αρχαιότερο Δημοσιογραφικό Σωματείο... Αλλά αφορά μόνον τους εργαζόμενους στις ημερήσιες Εφημερίδες Αθηνών! Κάποιοι δεν ξέρουν, πως στο μεταξύ υπάρχουν δεκάδες Δημοσιογραφικά Σωματεία π.χ. Ενώσεις Συντακτών Δυτικής Ελλάδος, Βορείου Ελλάδος Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου κ.λ.π όπως και η ΕΣΔ, που σήμερα αποτελεί αριθμητικά την πρώτη δύναμη στον κόσμο της Ενημέρωσης. Απλά όσοι αποπειραθούν να σας δυσκολέψουν με το ανεδαφικό πρόσχημα της ΕΣΗΕΑ, πείστε τους ότι κάνουν λάθος. Κι αν δεν πειστούν, ειδοποιείστε μας να επέμβουμε εμείς. Κι οι πόρτες θα ανοίξουν...

Η Ε.Σ.Δ. είναι ισότιμο Νομικά Σωματείο και με την ΕΣΗΕΑ και με την Ένωση Ξένων Ανταποκριτών και με όλες τις άλλες Δημοσιογραφικές Ενώσεις.

Επίσης θεμελιώδες είναι να γνωρίζετε πως η Ε.Σ.Δ. μπορεί να σας διαπιστεύσει σε Φορείς που σας ενδιαφέρουν και οι οποίοι απαιτούν ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ των Δημοσιογράφων.

Μόλις πριν από λίγο, χάρις στις ενέργειες της ΕΣΔ, λύθηκε το θέμα Ελεύθερης Εισόδου σε Μέλη μας σε γνωστές Αλυσίδες Κινηματογραφικών Αιθουσών και η κατά 50% έκπτωση στην ΟΤΕ T.V.

7. Δηλώνετε απλά την ιδιότητά σας και προχωράτε… αν σας σταματήσουν για έλεγχο, δείχνετε την Ταυτότητά σας και ο υπεύθυνος θα σας πει αν θα πληρώσετε ή όχι.

8. Στα Πλοία έχετε Έκπτωση 30%. Στα Εκδοτήρια Εισιτηρίων δηλώνετε την ιδιότητά σας και σας «κόβουν» μειωμένο Εισιτήριο. Το ίδιο ισχύει και σε άλλα Μέσα Συγκοινωνίας (π.χ. ΚΤΕΛ). Όχι σε όλα εξαρτάται από τους Κανονισμούς που έχουν θεσπίσει). Θα το μάθετε στην πράξη, ρωτώντας.

9. Η Ταυτότητα δεν παρέχει κανενός είδους δικαίωμα, για υπερφίαλο συμπεριφορά. Αντιθέτως αυξάνει τις ευθύνες του κατόχου της για κοσμιότερη κι πιο ευγενή στάση.

10. Συχνά θα το δείτε στην πορεία κατά την Εξερεύνηση θεμάτων, δεν είναι αναγκαία η επίκληση της Δημοσιογραφικής ιδιότητος, διότι πολλοί υψώνουν τείχη σιωπής με αποτέλεσμα να καθίσταται δυσχερής η συλλογή πληροφοριών. Είναι θέμα εκτίμησης της κατάστασης στη συγκεκριμένη στιγμή δράσης. Αλλού ανοίγει διάπλατα πόρτες κι αλλού τις… κλείνει (αυτό οι Επαγγελματίες Δημοσιογράφοι το ξέρουν λίαν καλώς...).

11. Η ταυτότητα αποτελεί Έγγραφο των Δημοσιογραφικών Σωματείων: ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ & ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, ισαξίων των αδελφών Οργανώσεων ΕΣΗΕΑ, ΄Ενωση Ξένων Ανταποκριτών και λοιπών Φορέων Μ.Μ.Ε. που εκδίδουν σχετικές Ταυτότητες για τους Συνεργάτες τους ή Μέλη τους (τακτικά ή δόκιμα).

12. Η ταυτότητα έχει διάρκεια ισχύος ενός Έτους.


Για οποιαδήποτε απορία ή «πρόβλημα» τυχόν που θα προκύψει κατά τη χρήση της Ταυτότητος σας ενημερώστε μας… Διότι ως γνωστόν υπάρχουν ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ... που διαπνέονται από υπερβολικό ζήλο…. και δεν καταλαβαίνουν!


BLOG: https://webpressunion.blogspot.gr - https://teesd2018.blogspot.gr

E-mail: web.pressunion@gmail.com - teesd2018@gmail.com

Τηλ. 2112126900 - 2317002027

Διεθνή τηλέφωνο: 00447700012116

Κιν. 6987311132