Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Αναστασία Σπύρου: Ενα διαμάντι της Καρδίτσας ~ Η καλλιτέχνης με την βελούδινη φωνή!


Η Αναστασία Σπύρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καρδίτσα όπου έκανε μαθήματα κιθάρας, θεωρητικών της μουσικής και φωνητικής τέχνης σε ωδεία της πόλης.

Μετά την αποφοίτησή της από την Αγγλική Φιλολογία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ολοκληρώνει μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο American Literature & Culture Department της ίδιας σχολής και στη συνέχεια στο School of Media, Critical, and Creative Arts του Liverpool John Moores University στην Αγγλία.

​​
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές και το 2011 γίνεται ιδρυτικό μέλος των "Vin Doux", ένα σχήμα με retro & jazz ρεπερτόριο με τον Βαγγέλη Παπαβασιλείου στο πιάνο. Μαζί εμφανίζονται σε μουσικές σκηνές, διαγωνισμούς και φεστιβάλ αλλά και στο θέατρο σε συνεργασία με τη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας.

​​Το 2014 έχει την ιδέα για ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ ρετρό, τις "Μέρες Ραδιοφώνου", το οποίο έκτοτε πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο στην Καρδίτσα με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας.Την ίδια χρονιά επικεντρώνεται στη μελέτη και ερμηνεία των ελαφρών τραγουδιών του Μεσοπολέμου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Δαυίδ Ναχμία.


​Το 2016 συμμετέχει ως guest στην "Καντάδα" του τραγουδοποιού και ερμηνευτή Γιώργη Χριστοδούλου καθώς και στη συναυλία του στο 2nd London Hellenic Festival. Λίγο αργότερα ηχογραφούν μαζί το "Κάποιο Μυστικό" του Κώστα Γιαννίδη με τον Δαυίδ Ναχμία στο πιάνο, που περιλαμβάνεται στην πρώτη της δισκογραφική δουλειά - η οποία κυκλοφορεί από την Ankh Productions με τίτλο "Να γιατί ακόμα σ'αγαπώ" τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς.
Το 2017 βρίσκεται επί σκηνής με τον Μιχάλη Βερβελάκη (κλασική κιθάρα), και τον Στέλιο Βλασσόπουλο (πιάνο) και κάνει κάποιες guest εμφανίσεις στον "Αττίκ στο Παρίσι" και στην "Καντάδα" του Γιώργη Χριστοδούλου. Παράλληλα παρουσιάζει τη μουσική παράσταση "Καρτ Ποστάλ - τραγούδια του κόσμου", με την Ξένια Τσέλιγκα στο μπαγιάν. 

Τον Ιανουάριο του 2018 παρουσιάζει το "Γυάλινο φεγγάρι - ένα αφιέρωμα στον F. Scott Fitzgerald" μαζί με τον ηθοποιό Πάνο Νάκο και τον πιανίστα Μάνο Αθανασιάδη. Πρόκειται για μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στον σπουδαίο Αμερικανό συγγραφέα του Μεσοπολέμου με ελληνικά και ξένα τζαζ τραγούδια από τις δεκαετίες 1920-1960. Παράλληλα συνεχίζει τις παραστάσεις της "Καρτ Ποστάλ" και ετοιμάζει τον δεύτερο προσωπικό της δίσκο.  
Έχει κάνει μαθήματα με τη σοπράνο Μαρία Ρουκά (allaboutvoice.gr) και με την διακεκριμένη υψίφωνο και καθηγήτρια φωνητικής τέχνης Νίνα Καλούτσα (ninakaloutsa.com). Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής στα music camps του Lab Music Education. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ:



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

anast.spyrou@gmail.com
tel: +306977992604

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ: https://www.anastasiaspyrou.com/