Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΟΦΑΔΕΣ «ΚΑΜΠΟΣ ΚΑΙ ΑΓΡΑΦΑ» ♥

Μία  ιδιαίτερα σπουδαία διοργάνωση φιλοξενεί ο Δήμος Σοφάδων την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 στις 8 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Πρόκειται για την εκδήλωση » Κάμπος και Άγραφα » που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ένωσης  Αγραφιώτικων Χωριών από την περσινή χρονιά και θα φιλοξενείται κάθε φορά σε διαφορετικό Δήμο του νομού μας. Συνδιοργανωτές της είναι για φέτος η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Σοφάδων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων.
Πρόκειται για μια προσπάθεια να αναδειχθούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων του κάμπου και του ορεινού όγκου , αλλά και η αλληλεπίδρασή τους στο χρόνο μέσα από τις καθημερινές συνήθειές τους, τα προξενέματα και τους γάμους μεταξύ τους, τα τραγούδια και τους χορούς τους. Η συνύπαρξη αυτή καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και τη σημερινή φυσιογνωμία της ευρύτερης περιοχής μας. Σημαντική, ωστόσο, ήταν η παρουσία του βλάχικου και σαρακατσιάνικου στοιχείου, καθώς και των προσφύγων που εγκαταστάθηκαν στον τόπο μας από την Ανατολική Ρωμυλία και τη Μικρασία.
Αυτή η συνύπαρξη θα επιχειρηθεί στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Οι διοργανωτές μεριμνούν για την φιλοξενία των χορευτικών ομάδων που θα μετάσχουν σε αυτή, ενώ όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 6974564541, 6978990890, 6974433770.