Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

OLYMP Awards 2018 - Διαγωνισμοί Τροφίμων, Οίνων και Ποτών


Προσθέτουν αξία στα προϊόντα του αγροτοδιατροφικού τομέα, προβάλλοντας τα ποιοτικότερα και πιο αναγνωρίσιμα τρόφιμα, ποτά και τους οίνους


Στην Αθήνα γίνεται συνάντησης των καλύτερων παραγωγών τροφίμων και ποτών σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα. Ελληνικές αλλά και ξένες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών θα στείλουν τα αντιπροσωπευτικά δείγματα τους για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων, Οίνων και Ποτών OLYMP AWARDS 2018, οι οποίοι θα διεξαχθούν 26 και 27 Μαΐου 2018 στην Αθήνα. Οι Διαγωνισμοί www.OlympAwards.com θα απονείμουν διαφορετικά είδη βραβείων OLYMP Awards 2018 για τις κατηγορίες:

  • TASTE Olymp Awards 2018, διαγωνισμός ποιότητας τροφίμων και ποτών
  • DESIGN Olymp Awards 2018, διαγωνισμός συσκευασίας τροφίμων, οίνων και ποτών
  • WINE Olymp Awards 2018, διαγωνισμός ποιότητας οίνου και αποσταγμάτων


Δικαίωμα συμμετοχής στο βραβείο ανώτερης γεύσης, αλλά και στο βραβείο καλύτερης συσκευασίας έχουν όλα τα επώνυμα (όχι χύμα) επεξεργασμένα ή μη τρόφιμα και ποτά που πωλούνται σε καταστήματα λιανικής πώλησης. Τα προϊόντα προς αξιολόγηση θα πρέπει να βρίσκονται στην κατάλληλη κατάσταση και ότι τα διακριτικά στοιχεία αναγράφονται σωστά και με σαφήνεια στην ετικέτα, προϊόντα δηλαδή έτοιμα για διάθεση προς το καταναλωτικό κοινό. Μπορούν να συμμετάσχουν γαλακτοκομικά, μέλι, ζυμαρικά, παξιμάδια, ελαιόλαδο, ελιές, τσάι, οίνος, τσίπουρο, οινοπνευματώδη, βιολογικά, προϊόντα κρέατος, ψαρικά, μπαχαρικά …..όλα τα τρόφιμα και τα ποτά.

Αξιολόγηση
Τα προϊόντα δοκιμάζονται κατά την “τυφλή” μέθοδο, χωρίς συσκευασία και χωρίς κανενός είδους διακριτικό στοιχείο. Σε κάθε προϊόν αποδίδεται ένας κωδικός αριθμός για να διασφαλιστεί η αξιόπιστη παρακολούθησή τους. Στον διαγωνισμό οίνου και αποσταγμάτων WINE Olymp Awards η αξιολόγηση των δειγμάτων γίνεται από πάνελ δοκιμαστών εγνωσμένης αξίας με πρόεδρο οργανωτικής επιτροπής τον Κο Παναγιώτη Μανωλόπουλο. Η αξιολόγηση των δειγμάτων για τα TASTE Olymp Awards γίνεται από το Chef’s Jury Panel με panel leader τον Κο Κωνσταντίνο Μουζάκη βραβευμένο “Chef Europe 2015”. Κάθε κριτής πραγματοποιεί μια οργανοληπτική ανάλυση του προϊόντος που δοκιμάζει, και καταγράφει μια αριθμητική βαθμολογία στο φύλλο αξιολόγησης η οποία αντιπροσωπεύει τη γενική αίσθηση απόλαυσης (που βαρύνει περισσότερο στον τελικό βαθμό) καθώς και άλλα κριτήρια, όπως όψη, οσμή, υφή, γεύση και αίσθηση στο στόμα. Τα προϊόντα αξιολογούνται με κριτήριο τις ξεχωριστές τους ιδιότητες και δεν συναγωνίζονται μεταξύ τους. Για τον διαγωνισμό συσκευασίας DESIGN Olymp Awards την ομάδα κριτών έχει αναλάβει η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας. Τα προϊόντα δοκιμάζονται από πολυάριθμο πάνελ 10 κριτών. https://www.facebook.com/OlympAwardsGR/

Βραβεία τροφίμων και ποτών
ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης ή συσκευασίας (Gold Olymp Award), τα προϊόντα με 95% και 100%
ΧΡΥΣΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης ή συσκευασίας (Gold Olymp Award), με βαθμούς μεταξύ 89% και 95%
ΑΡΓΥΡΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης ή συσκευασίας (Silver Olymp Award), τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 77% και 88%
ΧΑΛΚΙΝΟ Ολυμπιακό βραβείο γεύσης ή συσκευασίας (Bronze Olymp Award), τα προϊόντα με βαθμούς μεταξύ 65% και 76%

Γιατί να συμμετάσχω?
Το Βραβείο είναι ένα αξιόπιστο δείγμα ανωτερότητας, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές των εξαγωγών. Οι Chefs, οι Οινολόγοι και οι Sommeliers είναι διαμορφωτές γνώμης. Η έγκρισή τους ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ στις συναλλαγές με διανομείς, προμηθευτές και λιανικούς πωλητές. Η επικοινωνία της πιστοποιημένης ανώτερης γεύσης έχει αποδεδειγμένα θετική επίδραση στις πωλήσεις. Κερδίζοντας το βραβείο για τα δικά σας προϊόντα μεγιστοποιείτε τις marketing δράσεις σε όλον τον πλανήτη.

Κάντε την αίτηση συμμετοχής online, συμπληρώνοντας την φόρμα: http://www.olympawards.com/el/processofcontests/