Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

Χρήστος Γέροντας: Από τη μεγαλύτερη μουσική οικογένεια στην Καρδίτσα ♥

Ο Χρήστος Γέροντας γεννήθηκε στο Ξυνονέρι Καρδίτσας στις 21/08/1953. Από μικρός αγαπούσε την μουσική και μεγαλώνοντας αποφάσισε να γίνει τραγουδιστής. Όταν ήταν 16 ετών ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το τραγούδι και παράλληλα έκανε και άλλες δουλειές.Αυτό συνεχίστηκε μέχρι που πήγε στρατιώτης, όταν απολύθηκε έφυγε να αναζητήσει την τύχη του στην Αθήνα. Στην αρχή δούλεψε σε μικρά ταβερνάκια και στη συνέχεια συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα όπως: 
Μ.Αγγελόπουλος, Π.Κερμανίδης, Γ.Φλωρινιώτης, Ν.Καρανικόλας. Το 1978 ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο σε συνεργασία με τους Ν.Καρανικόλα και Βούλα Γκίκα. Έπειτα έφυγε για την Αμερική όπου δούλεψε στο Σικάγο, στη Νέα Υόρκη και στο Ντιτρόιτ για 6 μήνες. Το 1979 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου εργάστηκε σε διάφορες πόλεις όπως: Αθήνα,Πάτρα,Ρόδο,Λάρισα,Βόλο. Το 1980 γύρισε πλέον μόνιμα στην Καρδίτσα και από τότε εργάστηκε και συνεχίζει να εργάζεται σε νυχτερινά κέντρα της Θεσσαλίας.

Μουσική οικογένεια η οικογένεια Γέροντα, αφού ο πατέρας Χρήστος Γέροντας,ασχολήθηκε χρόνια ερασιτεχνικά και αργότερα επαγγελματικά με τη μουσική και οι δυο γιοί του, ο Γιάννης και ο Ανδρέας, όχι απλά είναι στα χνάρια του αλλά φαίνεται ότι τον ξεπερνούν, αφού διακρίνονται, όπως ο πατέρας τους,στο τραγούδι.


Ο γιος του Χρήστου ο  Giannis Gerontas (τραγουδιστής) είπε:
Χρήστος Γέροντας: Ο άνθρωπος που με μεγάλωσε με αρχές,που μου δίδαξε το λαϊκό τραγούδι,που μου έμαθε, και ακόμα μαθαίνω από αυτόν όλα τα καλά και τα κακά τις δουλειάς μας, μετά από 45 χρόνια πείρας... Με λίγα λόγια: Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΥ.

ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΡΟΝΤΑ  ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΔΩ:
https://www.youtube.com/