Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

♥ Καρδίτσα: Μια βόλτα με ποδήλατο σε βιομηχανικά μνημεία και τόπους που σχετίζονται με την οικονομία της πόλης

Μια βόλτα με ποδήλατο σε βιομηχανικά μνημεία, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου στην Καρδίτσα, είναι πάνω απ’ όλα η αφορμή να επισκεφτούμε τόπους που σχετίζονται με την οικονομία. Ωστόσο το ζητούμενο δεν είναι να δούμε τα κτήρια ως φορείς μιας απρόσωπης παραγωγικής διαδικασίας αλλά τους ανθρώπους μέσα και έξω από αυτήν, τις ταυτότητες και τις σχέσεις τους. 

Η δράση θα ξεκινήσει από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό στις 11.00 και θα καταλήξει στον Πολυχώρο του μουσείου στην Καρδιτσομαγούλα (πρώην αποθήκες), στις 14.00, με ενδιάμεσους σταθμούς τα κτήρια της ΕΓΣΚ, το Μουσείο Ύδρευσης στην Παπαράντζα, τον Σταθμό Επιβητόρων, την καμινάδα του Πλινθοκεραμοποιείου Οικονόμου, τον Καπνικό Σταθμό, την Παλιά Ηλεκτρική, τη Δημοτική Αγορά, τους μύλους Κατσάρη και Κολέτσου, τα Δημοτικά Σφαγεία και τις Καπναποθήκες Καρδιτσομαγούλας. 

Η πολιτιστική διαδρομή διοργανώνεται από το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο «Λ. & Ν. Σακελλαρίου» του Δήμου Καρδίτσας/ΔΟΠΑΚ σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία ανάδειξης βιομηχανικών μνημείων ΒΙ.Δ.Α. (Βιομηχανικά Δελτία Απογραφής), με την υποστήριξη των «Φίλων του Μουσείου Πόλης». Η δράση εντάσσεται στις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Καρδίτσας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου).

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή, αναφέροντας και αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Καρδίτσας (τηλ. 2441025301, 6970147774, Φ. Λέκκα). Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο https://vida-omada.blogspot.com/ καθώς και στο “Μουσείο Πόλης Καρδίτσας», στο facebook.


Το κτίριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας... ΕΔΩ