Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Στην Άνδρο ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας ♥ για την 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών


Στην Άνδρο ταξίδεψαν τρία μέλη του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καρδίτσας (ΕΟΣΚ), ο πρόεδρος Παντελής Μανώλης, και τα μέλη του Δ.Σ. Χρήστος Φασούλας και Αποστόλης Κηρύκος, όπου συμμετείχαν στις εργασίες της 2ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών και στο 1ο Φεστιβάλ Πεζοπορίας που έγιναν στο νησί.
Εκεί παρουσίασαν σε ένα ευρύ κοινό που ασχολείται με τα πεζοπορικά μονοπάτια απ όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό (Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σερβία, Πολωνία), και στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Πεζοπορίας (ERA) την εθελοντική δράση του συλλόγου σε ότι αφορά την χαρτογράφηση, την συντήρηση και την σηματοδότηση του μεγάλου δικτύου (περίπου 150 χιλιομέτρων) μονοπατιών των Αγράφων.
Επίσης παρουσίασαν το νέο project του συλλόγου για ένα μεγάλο μονοπάτι (96 χιλιομέτρων) διάσχισης των Αγράφων, για το οποίο θα γίνει προσπάθεια να πάρει Ευρωπαϊκή πιστοποίηση από την ERA.
Είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες και πρακτικές με άλλους φίλους των μονοπατιών, με υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Περιβάλλοντος (για τα μονοπάτια), Πολιτισμού (για τις Πολιτιστικές Διαδρομές), με τον πρόεδρο της ERA Boris Micik από την Σερβία και την υπεύθυνη ελέγχου και πιστοποίησης μονοπατιών Liane Jordan από την Γερμανία και φυσικά να πεζοπορήσουν σε πολύ όμορφα μονοπάτια του νησιού και να δούνε τις εκπληκτικές πιστοποιημένες διαδρομές  που ανέδειξε η εξαιρετική εθελοντική ομάδα της Andros Routes.


Το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο Φθινόπωρο στο Μέτσοβο, όπου θα γίνει η 3ηΠανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών.