Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Σήμερα Τρίτη 20-11-2018, στο γραφείο του Δημάρχου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Καρδίτσας με το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Κουτής Βάιος έθεσε υπόψη του Δημάρχου όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ιδιαίτερα στην προσχολική αγωγή.

Πρωτεύον θέμα της συζήτησης ήταν η άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπ/σης για όλα τα παιδιά από 4 έως 6 χρονών στο δημόσιο Ν/γείο σε όλο το νομό Καρδίτσας. Στο συγκεκριμένο θέμα ο Δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεσή του και υποστήριξε τη θέση της ΚΕΔΕ.

Τα υπόλοιπα θέματα της συζήτησης αφορούσαν στα κτηριακά προβλήματα των νηπιαγωγείων και ιδιαίτερα για τα νηπιαγωγεία που στεγάζονται στους χώρους του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 3ου Δημοτικού Σχολείου καθώς και το νηπιαγωγείο Προδρόμου. Ύστερα από συζήτηση που έγινε ο κ. Δήμαρχος αναγνώρισε ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα κτηριακών υποδομών. Υποσχέθηκε πως υπάρχουν χρήματα για να γίνουν συντηρήσεις των υπαρχόντων κτηρίων. Πρόσθεσε ακόμη ότι είναι αναγκαίο να γίνει κάποια ιεράρχηση των κυριοτέρων προβλημάτων, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να τα αντιμετωπίσει καλύτερα.

Κλείνοντας τη συζήτηση τα μέλη του Δ.Σ. διαβεβαίωσαν τον κ. Δήμαρχο πως θα προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια τους ζητηθεί, ώστε να αντιμετωπιστούν καλύτερα τα προβλήματα.

                      Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                       Ο Γ. Γραμματέας
Βάϊος Κουτής                     Δημήτριος Ταξιάρχης