Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

♥ Αφοί Δ.Μαλλιώρα: Οι Καρδιτσιώτες "ψήστες"... που κάνουν θραύση στο Youtube!

Επειδή το ψήσιμο δεν είναι εύκολη υπόθεση...
Μπαίνουμε στην σελίδα “Grill philosophy” στο Youtube και από εκεί βλέπουμε  τον μίστερ γκριλ  της Ελλάδας, τον Καρδιτσιώτη Γιώργο Μαλλιώρα.Πολλά χρόνια πείρας,που μαζί με τον αδελφό του Αντρέα, έχουν αρκετά μυστικά να σου πουν.
Η σελίδα των Αδελφών Δ.Μαλλιώρα "Grill philosophy" στο Youtube είχε μέχρι χθες  16.247 συνδρομητές!

Εκεί θα τα βρεις και θα τα δεις όλα...
Από παραδοσιακά φαγητά,ψητά,πληροφορίες για το άναμμα και διαχείριση της φωτιάς στην ψησταριά (bbq) και τον φούρνο ... 180 αφορμές και ιδέες για ψήσιμο και όχι μόνο!


Οικογενειακή μάζωξη 
Το ψήσιμο είναι επικοινωνία

Το ψήσιμο και η παραδοσιακή συνήθεια του να μαζευόμαστε σε παρέες, στα σπίτια και στις αυλές, είναι αυτό που χάσαμε (έχει ανεκτίμητη αξία), και γίναμε ξένοι μεταξύ μας. Οι δουλειές, οι γρήγοροι ρυθμοί, έχουν τρυπώσει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Μόνη επικοινωνία τα μέσα μαζικής δικτύωσης, από εκεί οι καλημέρες, οι καληνύχτες, οι ευχές, όλα από εκεί. Είναι τρόπος επικοινωνίας κι αυτός, των ημερών μας.

Ανέκαθεν οι Έλληνες μεταξύ μας, οικογένειες, φίλοι, μαζευόμασταν σε γιορτές, πανηγύρια και χαρές, πάντα γύρο από ένα κοινό τραπέζι. Το καλό φαγητό και το ψητό δεν έλειπε, απλό τις περισσότερες φορές. Αφορμή ψάχναμε να σουβλίσουμε ή να ψήσουμε κάτι στην σχάρα και η γιορτή, η μάζωξη, είχε άλλη διάσταση.

Με χαρά διαπιστώνω πως υπάρχει τάση για επιστροφή στις συγκεντρώσεις, συναντώ νέους ανθρώπους, εδώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ενδιαφέρονται να μάθουν να ψήνουν, όχι μόνο γι' αυτούς, αλλά να μάθουν να ψήνουν για την παρέα των φίλων που θα μαζευτεί στο μπαλκόνι, στην ταράτσα, στον κήπο. Αν και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος χαίρομαι πραγματικά να εξηγώ και να μαθαίνουν οι νέοι, η νέα γενιά. Κάποιοι απ' αυτούς δεν έχουν καν βίωμα από ψήσιμο και τέτοιου είδους μαζώξεις, κι όμως θέλουν να ξεκινήσουν τώρα, θέλουν και έχουν την ανάγκη να μαζεύονται. Το ψήσιμο είναι η αφορμή!
Όλοι εμείς που έχουμε βιώματα από ψησίματα πρέπει να μεταφέρουμε αυτά τα βιώματα στις επόμενες γενιές, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Ποτέ κανείς δεν έμαθε μόνο με τα λόγια παρά μόνο με το βιώματα. Ανάψτε φωτιές, ανάψτε κάρβουνα στις ψησταριές σας και μαζέψτε τους μικρούς, δελεάστε τους με κάτι που θα τους αρέσει πολύ, ένα πιτόγυρο που θα ετοιμάσετε ας πούμε, πέστε να φέρουν και φίλους απ' την γειτονιά, και κάντε τους να βιώσουν την χαρά αυτής της μικρής παρέας με αφορμή ένα ψήσιμο. Να είστε σίγουροι πως θα κάνουν το ίδιο όταν μεγαλώσουν και στα δικά τους παιδιά, είναι βίωμα!

Το κύριο επάγγελμα  των Αδελφών Δ.Μαλλιώρα(Γιώργου και Αντρέα), είναι η κατασκευή ψησταριών και φούρνων.

Ένα μικρό δείγμα από την δουλειά τους:

Παραδοσιακός φούρνος σε Γωνία, δίπλα ακριβώς στον παραδοσιακό φούρνο η ψησταριά, πάγκος στην προέκταση της ψησταριάς και νεροχύτης στην άλλη άκρη δίπλα στον φούρνο.
Η νέα μας ψησταριά με ξυλόφουρνο για δύο αρνιά και δύο κοκορέτσια ταυτόχρονα και πάγκο με νεροχύτη.

Γιατί να επιλέξετε εμάς

Εμπειρία
Έχουμε δημιουργήσει πολλές κατασκευές

Υποστήριξη
Για Εμάς σημαντικό ρόλο δεν παίζει η πώληση αλλά κυρίως μετά απ΄ αυτή

Μέλημά μας ... ικανοποιημένοι πελάτες
Εμείς χαιρόμαστε που μετά από κάθε παράδοση έργου αποκτούμε νέους φίλους.

Contact/Επικοινωνία:

ΑΦΟΙ Δ. ΜΑΛΛΙΩΡΑ Ο.Ε

Address
1ο ΧΛΜ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ -ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Contact
2441 061941
2441 061941
http://www.afoi-malliora.gr


e-mail: info@afoi-malliora.gr Youtube
page: https://www.youtube.com/
Facebook page: https://www.facebook. /greekbbqclub/
BBQ Forum: http://afoi-malliora.gr/forum/index.html