Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Τα Κανάλια Καρδίτσας ♥ είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά που έχω επισκεφτεί!


Η φωτογραφία, τα Κανάλια Καρδίτσας και οι Αrte di tre
Η φωτογραφία, τα Κανάλια Καρδίτσας και οι Αrte di tre

Τα Κανάλια Καρδίτσας είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά που έχω επισκεφτεί. Αφορμή για την εκδρομή αυτή ήταν τα μαθήματα φωτογραφίας που παρακολούθησα με τις Arte di Tre.  Ας πάρω όμως τα πράγματα από την αρχή.
Μου αρέσει πάρα πολύ η φωτογραφία. Αν είχα δέκα ζωές, στη μία από αυτές θα ήθελα να είμαι φωτογράφος. Όταν οι Arte di Tre (aka Γεωργιάννα και Τζουλιάνα), φίλες και Θεσσαλονικιές φωτογράφοι, ανακοίνωσαν τα σεμινάρια του πρώτου Fotografia Home Edition Seminar δήλωσα αμέσως συμμετοχή! Αν και έχω παρακολουθήσει (ανεπιτυχώς) τρεις φορές μαθήματα φωτογραφίας στο παρελθόν (μετά το πρώτο μάθημα τα παρατούσα) ήμουν σίγουρη πως αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά. Και το ένστικτό μου επαληθεύτηκε.
Η εμπειρία: Πέρασα δύο μήνες με εξαιρετικές εμπειρίες. Μαθήματα, γέλια, ασκήσεις, φωτογραφίες. Δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες αρχαρίων, οι οποίες ενίοτε μπλεκόντουσαν μέσα από συναντήσεις για φωτογραφίσεις, συνομιλίες μέσα σε κλειστό γκρουπ στο fb, γιορτινά μαθήματα με κρασιά και μουσικές! Ναι, δεν ήταν ένα απλό και τυπικό μάθημα, πρέπει να το ομολογήσω, και ας ζηλέψετε λίγο.
Τι κατάλαβα για τη φωτογραφία: όσο ταλέντο και αν έχεις (ή δεν έχεις) είναι σημαντικό να μάθεις τις βασικές αρχές. Και αν νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα, κάνεις λάθος. Και αν νομίζεις ότι δε θα μάθεις ποτέ, πάλι κάνεις λάθος. Από εκεί και πέρα θέλει πολύ εξάσκηση, πολύ επιμονή <καθώς στην αρχή το να είσαι διαρκώς με το Manual σου προκαλεί πονοκέφαλο>, αλλά και πολύ πειθαρχία. Να μη σταματάς ποτέ να εξασκείσαι, να παρακολουθείς δουλειές φωτογράφων αλλά και να καταφέρεις να διατηρήσεις τον χαρακτήρα σου και την δική σου πολύ προσωπική ματιά.
Η εκδρομή: με αφορμή την εκπαιδευτική μας εκδρομή, πήγαμε και εμείς οικογενειακώς στην Καρδίτσα και περιηγηθήκαμε στα όμορφα τοπία. Λάτρεψα το χωρίο Κανάλια και εντυπωσιάστηκα από την ηρεμία της πόλης της Καρδίτσας.
Οι φωτογραφίες: Οι πρώτες φωτογραφίες του ποστ αυτού είναι από τους μαθητές που ξεχύθηκαν στα σοκάκια του χωριού και φωτογράφησαν εικόνες που τους τράβηξαν τη ματιά. Είναι δηλαδή από εμάς τους αρχάριους, που μετά από 2 μήνες μαθημάτων αρχίσαμε να βλέπουμε τη φωτογραφία αλλιώς.
Προς το τέλος είναι η φωτογραφίες της Γεωργιάννας Κιόση, από τις arte di tre, η οποία επισκέφτηκε το χωριό Κανάλια το καλοκαίρι, το φωτογράφησε και το αγάπησε. Χαίρομαι πολύ που το γνωρίσαμε και εμείς!
Χρωστάμε λοιπόν στην Τζουλιάνα και στη Γεωργιάννα ένα μεγάλο ευχαριστώ για πολλούς λόγους, που μόνο αυτές και εμείς ξέρουμε, αλλά και που ίσως εσείς ανακαλύψετε αν έχετε την τύχη να τις γνωρίσετε.
Και αν θέλετε μπορείτε με σχόλιο να μας πείτε ποια είναι η αγαπημένη σας. 
Σημ: για ευνόητους λόγους παραλείψαμε τις φωτογραφίες με το τρελό γλέντι που έγινε στην πλατεία του χωριού.
Τα Κανάλια Καρδίτσας
Τα Κανάλια Καρδίτσας
Τα Κανάλια Καρδίτσας
Τα Κανάλια Καρδίτσας
Τα Κανάλια Καρδίτσας
Τα Κανάλια Καρδίτσας
Τα Κανάλια Καρδίτσας
Τα Κανάλια Καρδίτσας
Τα Κανάλια Καρδίτσας
11
IMG_1686b
IMG_1741b
IMG_1722b
IMG_1764b
IMG_1675b
IMG_1876b
IMG_1873b
IMG_1815b
IMG_1951b
IMG_1770b
IMG_1767b
IMG_1904b
Πηγή: thepaperboat.gr