Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

♥ Καρδίτσα-Κων. Βασιλακάκος: Ο άνθρωπός μας στην Αργιθέα... στο ερημωμένο σχολείο των Βασιλάδων!

Καινούργιο βίντεο!

Σε αυτό το βίντεο σας παρουσιάζω την χιονόπτωση που πραγματοποιήθηκε στις 31/12/18 ως 1/1/19 καθώς και το χιονισμένο τοπίο του χωριού.

Ζητώ συγνώμη για την αργοπορημένη ανάρτηση του βίντεο αλλά, τόσο οι γιορτινές μέρες όσο και κάποιες δυσκολίες από άποψη ηλεκτροδότησης-δεδομένων κινητής τηλεφωνίας δεν επέτρεψαν να κάνω κάτι καλύτερο.

Κάποιες δυσκολίες όπως το γεγονός ότι έχει χαλάσει ο υπερευρυγώνιος φακός που έχω έκαναν την δημιουργία αυτού του βίντεο πολύ πιο δύσκολη λόγο περιορισμού σε κάλυψη κάδρου. Από την άλλη, ίσως ο ήχος να μην είναι τέλειος αλλά αυτά μπορώ να κάνω με την οικονομική δυνατότητα που έχω.

Η χιονόπτωση έφερε στο χωριό 40 εκατοστά χιόνι, ποιότητας πούδρας που σαν αποτέλεσμα είχε να είναι δύσκολο να επικοινωνήσουμε με άλλους χωριανούς κατά την πρωτοχρονιά λόγο κλειστού οδικού δικτύου καθώς και ήταν δύσκολο-επικίνδυνο να οδηγήσει κάποιος σε αυτό ο χιόνι. Η πρωτοχρονιά μας βρήκε με 40 εκατοστά και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Στις 2 του μήνα ο καιρός άνοιξε λίγο και αυτό επέτρεψε στους επισκέπτες του χωριού να αποχωρίσουν με προσοχή και χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων πάντα. Από το βράδυ τις 3 Ιανουαρίου η χιονόπτωση ξεκίνησε ρίχνοντας πάλι χιόνι πούδρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι δρόμοι που είχαν καθαριστεί να κλείσουν κάνοντας την όποια μετακίνηση δύσκολη.

Χθες, 3/1/2019 χρειάστηκα 27 λεπτά για να καλύψω μια απόσταση 1.3 χιλιομέτρου προκειμένου να δω τον μοναδικό άνθρωπο που ήμαστε μαζί στον ίδιο συνοικισμό. Η ποιότητα χιονιού καθώς και το ύψος με ανάγκασαν να περπατάω πολύ αργά σε σημείο κούρασης. Σήμερα, 4/1/19 η χιονόπτωση συνεχίζει να αγκαλιάζει το χωριό μας έχοντας πια ξεπεράσει τα 60cm χιόνι. Από τον Δήμο έγινε μια προσπάθεια για να καθαρίσουν οι δρόμοι αλλά είναι άγνωστο για το πόσο θα παραμείνουν καθαροί μιας και ρίχνει αρκετό χιόνι όπου πλέον περιέχει μέσα περισσότερη υγρασία, πράγμα που συμβάλει στην ταχύτερη αύξηση του ύψους του χιονιού.



Για το παρόν βίντεο χρειάστηκε 1 ώρα κοντά στις λήψεις, 2 ώρες στην επεξεργασία καθώς και μια ώρα για να φτιάξω τους τίτλους, περιγραφή, τελικές οθόνες καθώς και την μικρογραφία. Χρόνο τον οποίο θα μπορούσα να αφιερώσω στον εαυτό μου ή σε ποιο δημιουργικά πράγματα. Επέλεξα να το κάνω φτιάχνοντας αυτό το βίντεο θέλοντας να σας παρουσιάσω κάτι όμορφο.

Κάνοντας like στο βίντεο, εγγραφή στο κανάλι μου πατώντας το καμπανάκι καθώς και κοινοποιήση του βίντεο συμβάλετε στο να μπορώ να δημιουργώ περισσότερα βίντεο.

Ευχαριστώ για την κατανόηση,

Σας στέλνω την αγάπη μου,

Κωνσταντίνος
Monimos Katoikos Petrilou


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ: https://karditsas.blogspot.com/2019/01/viral.html