Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια Καρδιτσιώτικη συνταγή όνειρο! Γνωστή και αγαπημένη αλλά θέλει προσοχή στα βήματα για να γίνει τραγανή και νόστιμη! Δεν τη φτιάχναμε τόσο συχνά όσο τις άλλες πίτες αλλά παρόλαυτά είναι μια από τις πιο νόστιμες της περιοχής μας!
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
500 γρ. σέσκουλα
500 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
3-4 πράσα
1κιλό και 250 γρ. καλαμποκάλευρο
3 φλυτζάνια γάλα
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε. Αφού τα πλύνουμε τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε ώσπου να “μαραθούν”. Μετά τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το μισό καλαμποκάλευρο, 1 φλιτζάνι γάλα, μισό φλιτζάνι λάδι, αλάτι και ζεστό νερό. Όσο χρειάζεται ώσπου να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Στρώνουμε στο ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, το λαδώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη. Πάνω στη ζύμη στρώνουμε τα λαχανικά τα οποία πρέπει να είναι πολύ καλά στυμμένα.
Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι λάδι, και ρίχνουμε το άλλο μισό καλαμποκάλευρο να καλυφθούν τα λαχανικά. Ραντίζουμε με λίγο λάδι τα δύο φλυτζάνια γάλα, και ρίχνουμε περίπου 2 φλυτζάνια χλιαρό νερό ώστε να μουσκέψει το αλεύρι. Το αλατίζουμε και το ψήνουμε για 1 ώρα στους 270 βαθμούς.
Καλή επιτυχία!