Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

♥ Άγραφα - Αργιθέα: Ο Καρδιτσιώτης που κοιμάται στις κορυφές των βουνών!




Κωνσταντίνος Βασιλακάκος: ^^The Biviman^^ 
Αυτό εδώ ήταν το σπιτάκι μου στο αγαπημένο μου βουνό, το Τσμί(κορυφή των Αγράφων). Όπως είχα πει και παλαιότερα, το να κάνεις bivouac(Μπιβουάκ*)  στα βουνά είναι τέχνη της ελεύθερης ζωής. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να κοιμάσαι μέσα στο χιόνι και για σκεπή να έχεις το φεγγαρόφως. Είναι απίθανο τη ευτυχία μπορεί να βρει ο άνθρωπος στα απλά πράγματα..

Το χιόνι στο βουνό ήταν υπερβολικό! Πρώτη φορά είχα δει τόσο πολύ χιόνι στην κορυφή από το Τσμί(κορυφή των Αγράφων). Έσκαψα την καθιερωμένη μου τάφρο και ξάπλωσα μέσα. Το πρωί είχε συμβεί αυτό το υπέροχο σκηνικό. Στα δεξιά είχα την ζώνη της Αφροδίτης και στα αριστερά τα πορφυρά χρώματα από το πρωινό φως που άρχισε να επιστρέφει στις κορυφές των βουνών.

Το να κοιμάσαι στις κορυφές των βουνών είναι η ολοκλήρωση της ορειβασίας. Όταν αυτό συνδυάζεται με τη φωτογραφία το αποτέλεσμα μπορεί να βγει απόκοσμο. Κοιμηθείτε μια νύχτα στην κορυφή φίλοι μου. Μπορεί να μην έχει άνεση. Μπορεί να έχει κρύο. Μπορεί ο αέρας να σας λυγίζει και το κρύο να παγώνει την ψυχή σας. Όμως, ο νυχτερινός ουρανός καθώς και η ανατολή θα ανταμείψει όλο αυτό.

Μπιβουάκ είναι η μαγική λέξη που εμπνέει, υποβάλει αλλά και συχνά πανικοβάλει τους ορειβάτες. Μερικοί ορισμοί για να ξέρει κανείς τι τον περιμένει:

*Μπιβουάκ: η υπαίθρια ορεινή διανυκτέρευση, που πραγματοποιείται πάνω στην ορθοπλαγιά ή σε αντίξοη περιοχή του βουνού, με τον ελάχιστο και ελαφρύτερο δυνατό εξοπλισμό στη διάρκεια μιας ορεινής πεζοπορίας, αλπικής διάσχισης ή αναρριχητικής διαδρομής. Οι ορειβάτες συχνά υποχρεώνονται να περάσουν μια ή και περισσότερες νύχτες στο ύπαιθρο, σε ορεινές περιοχές που δεν υπάρχουν καταλύματα ή όταν επικρατούν αντίξοες συνθήκες.

18/2/2019

Nikon D850+Nikkor Af-S 14-24 f/2.8G

Μαθήματα φωτογραφίας: http://bit.ly/Mathimata_Fotografias

Περιπέτειες στα βουνά: http://bit.ly/peripeties_sta_boyna

#Save_Agrafa #save_greek_mountains



Κωνσταντίνος Βασιλακάκος