Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

♥ Μπατζίνα (mpatzina and we love karditsa!)

Image
           ΥΛΙΚΑ
  • 2 αβγά
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1/2 kg τυρί
  • 1/2 ποτήρι του νερού λάδι (ηλιέλαιο)
  • 1 κολοκυθάκι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • βούτυρο φυτικό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίζουμε το κολοκυθάκι, το τρίβουμε στον τρίφτη και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει για 5-10 λεπτά.
Image
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα αβγά και το γάλα 1/2 κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι και τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα.
Image
Ρίχνουμε μέσα το κολοκυθάκι, το ηλιέλαιο, τα 3/4 του τυριού και συνεχίζουμε το ανακατεμα.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο όσο ανακατεύουμε και σταματάμε μόλις δούμε τον χυλό μας να έχει πάρει πέριπου την υφή του κέικ (προσέξτε δεν θέλουμε να είναι πολύ σφιχτό σαν πχ το ζυμάρι).
Image
Σε ένα ταψί που το έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει (όπως κάνουμε στα κέικ) ρίχνουμε τον χυλό μας.
Image
Απο πάνω του σκορπάμε το υπόλοιπο τυρί που είχαμε κρατήσει και 6-7 κομματάκια βούτυρο διάσπαρτα.
Image
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στη μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις 180-200 βαθμους (ανάλογα τον φούρνο) γιά 1 ώρα.
Image
Για να την κόψουμε εύκολα περιμένουμε πρώτα λιγο να κρυώσει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: μπορείτε αντί για ηλιέλαιο να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο αλλά η γεύση της ίσως σας φανεί λίγο βαριά,αντί για κολοκυθάκι μπορείτε να βάλετε ξύσμα από μεγάλη κολοκύθα μισή κούπα περίπου, αν δεν έχετε γάλα γίνεται και με νερό αλλά βγαίνει λιγότερο νόστιμη.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ —>http://www.youtube.com/watch?v=b-Tki2dbNWk