Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΟΦΑΔΩΝ ♥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΟΓΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων Καρδίτσας στους Ε΄ Πανελλήνιους Αγώνες Λόγου του κολλεγίου Ανατόλια Θεσσαλονίκης που διεξήχθησαν στις 15-17 Μαρτίου 2019. 
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ρητορική στην Εκπαίδευση», που πραγματοποιείται στο σχολείο μας από την υπεύθυνη του ομίλου ρητορικής κα Μαυρογεώργου Ελένη, φιλόλογο, έντεκα μαθητές μας μυήθηκαν στα χαρακτηριστικά του ρητορικού λόγου, καλλιέργησαν τη ρητορική τους δεινότητα και αξιοποίησαν επικοινωνιακές δεξιότητες, ενώ, παράλληλα, ενίσχυσαν τις αξίες της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας. 
Η ομάδα του διττού λόγου (Δασκαλοπούλου Ρένια, Κόγια Λαμπρίνα, Μανωλεδάκη Ντέπυ) έλαβε την τρίτη θέση μεταξύ τριάντα πέντε σχολείων, ιδιωτικών και δημοσίων. 
Η μαθήτρια Μαρία Εφραιμία Χατζή έφθασε στον τελικό συμμετέχοντας στο αγώνισμα του αυθόρμητου λόγου.
Όλοι οι μαθητές συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες και διακρίθηκαν μεταξύ των υπόλοιπων μαθητών που συμμετείχαν στους ρητορικούς αγώνες. 
Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις μαθήτριες που συμμετείχαν, στην εκπαιδευτικό του σχολείου κ. Μαυρογεώργου Ελένη που με θέρμη και πάθος συντόνισε το όλο εγχείρημα, στο Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Σοφάδων που πάντα υποστηρίζει καινοτόμες δράσεις και στη Δ/ντρια κ. Ελένη Βλόντζου που στέκεται αρωγός σε κάθε εκπαιδευτική καινοτομία.
Διττοί Λόγοι
Δασκαλοπούλου Αικατερίνη / Γ1
Κόγια Λαμπρινή / Γ2
Μανωλεδάκη Δέσποινα-Παρασκευή /Γ2
Αυθόρμητος Λόγος
Χατζή Μαρία-Εφραιμία / Γ3
Κοσκινιώτη Γεωργία / Β2
Προτρεπτικός Λόγος
Αναγνωστοπούλου Διονυσία / Γ1
Γκαντή Ηλιάνα / Γ1
Σαλταγιάννη Χαρίκλεια / Γ3
Εκφραστική Ανάγνωση
Μαλισιώβα Νικολέτα / Γ2
Μούτσο Κατερίνα / Γ2
Μπάρδι Μαρία / Γ3