Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Καρναβάλι Δήμου Σοφάδων ♥ 2019 – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Ετοιμαζόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε τις απόκριες με μία σειρά εκδηλώσεων αναβίωσης παραδοσιακών εθίμων, γλεντιού και πάρτι για μικρούς και μεγάλους. Ο Δήμος Σοφάδων διοργανώνει μεταξύ άλλων έκθεση ζωγραφικής, μία παράλληλη δράση στα πλαίσια του καρναβαλιού Σοφάδων 2019.
Σας καλούμε λοιπόν να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας και να ζωγραφίσετε ελεύθερα το δικό σας έργο με θέμα το καρναβάλι. Τα έργα θα εκτεθούν στην υποδοχή του Δημαρχείου Σοφάδων. Η έκθεση στην είσοδο του Δημαρχείου θα είναι ανοιχτή στο κοινό Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Θα υπάρξει επιτροπή αξιολόγησης και τα ονόματα των τυχερών της έκθεσης θα ανακοινωθούν την Κυριακή 10/03/2019. Τέλος, ο Δήμος Σοφάδων σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή στη παρέλαση την Κυριακή της αποκριάς με την παρέα ή την ομάδα σας.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους συμμετέχοντες

  • Η θεματολογία θα πρέπει να εστιάζει στο καρναβάλι.
  • Τα υλικά είναι ελεύθερα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μολύβι, κραγιόν, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, τέμπερες, κολάζ ή οτιδήποτε άλλο εσείς νομίζετε.
  • Το μέγεθος του έργου μπορεί να είναι A3.
  • Στην μπροστινή όψη του έργου μπορείτε να γράψετε το μικρό σας όνομα.
  • Στην πίσω όψη του έργου είναι απαραίτητο να αναφέρετε ονοματεπώνυμο, τάξη, σχολείο και τηλέφωνο επικοινωνίας. Στα στοιχεία αυτά θα έχει πρόσβαση μόνο η επιτροπή που θα προβεί στη βράβευση.
Οι εκπλήξεις φέτος θα είναι πολλές για όλους.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ…

Τηλ. επικοινωνίας: 24433 53253

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Κρυμμένος Θησαυρός και άλλες εκδηλώσεις!

Ο Κρυμμένος Θησαυρός είναι μια σειρά αγωνισμάτων – δοκιμασιών στα οποία καλούνται να ανταποκριθούν οι ομάδες των παιδιών αποκομίζοντας βαθμούς για την τελική νίκη τους.  Υλοποιείται από το 1992 κάθε χρόνο με την υποστήριξη του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων. Οι δοκιμασίες ξεκινούν πάντα την Τσικνοπέμπτη δίνοντας έτσι το ” σύνθημα” να αρχίσει η περίοδος του ” Καρναβαλιού Σοφάδων” που θα κορυφωθεί την Κυριακή της Αποκριάς.

Οι όροι :

* Κάθε αγώνισμα δίνει 10 βαθμούς.
* Τα αγωνίσματα είναι 10, επομένως, το ” άριστα” είναι οι 100 βαθμοί !!!
* Θετικά υπολογίζεται η συμμετοχή των παιδιών με τις στολές της ομάδας τους.
* Απαγορεύεται η συμμετοχή γονέων ή άλλων ενηλίκων σε αυτά, καθώς και η χρήση οποιουδήποτε τροχοφόρου μέσου για τις μετακινήσεις τους στην αναζήτηση των γρίφων !!! Σε αντίθετη περίπτωση η ομάδα… μηδενίζεται.

Το πρόγραμμα:

* Τσικνοπέμπτη 28/2/2019 , ώρα : 4.00μ.μ. , Κεντρική πλατεία
1) Παρουσίαση των ομάδων με στίχο και μέτρο!… Ίσως και με τραγούδι!…
2) ” Κοίτα τη ουρά σου !”: οι ομάδες φροντίζουν τις…”ουρές ” τους και τρέχουν για να μην τις χάσουν!
3) Γρίφοι στους δρόμους της πόλης


* Στις 6.00 μ.μ. στον Πολυχώρο του Μορφωτικού Συλλόγου Σοφάδων : Παιδικό Πάρτι  με πλούσιο μπουφέ και εκπλήξεις για μικρούς και… μεγαλύτερους!…

* Σάββατο 2/3/2019, ώρα : 11.30 π.μ., Κεντρική πλατεία
4) Αποκριάτικη… μπουγάδα μέσα σε ένα μόλις λεπτό!
5) ” Ψάξε…βρες”: δέκα περίεργα ή συνηθισμένα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά ή…μακριά σου!
6) Μπαλονοκουταλοδρομίες : παίρνεις μπαλόνι, το φουσκώνεις καλά και το….κυνηγάς!
7) Τραπουλόχαρτοκατασκευές: κάθε…χαρτί και βαθμός!

* Πάρτι Ενηλίκων με τη συμμετοχή  όλων των Συλλόγων σε  κεντρικο καφέ .

* Σάββατο 9/3/2019, ώρα : 11.30 π.μ. , Κεντρική πλατεία
8) Πόσο… ” Λαϊκός ” τύπος είσαι;;;;  Τρέχεις μες στη Λαϊκή και αναζητάς στοιχεία καλά κρυμμένα!!!
9) ” Άλλος για…γιαούρτωμα”;;; ( Το γνωστό σου παιχνίδι)
10) Διαγωνισμός Χορού.

* Σε περίπτωση κακοκαιρίας τα αγωνίσματα θα μεταφερθούν στο Πνευματικό Κέντρο.

Παραδοσιακό Γλέντι Αποκριάς

Το Καρναβάλι Σοφάδων μετρά πλέον τριάντα οκτώ χρόνια ζωής και έχει καταστεί θεσμός  , όχι μόνο για τους Σοφάδες ή την Καρδίτσα, αλλά και για όλη την Ελλάδα. Τη συνολική διοργάνωση αναλαμβάνει ο Δήμος Σοφάδων – Δ.Ο.Π.Α.Π.Σ. με τη συνδρομή φορέων , Πολιτιστικών Συλλόγων, αλλά και εθελοντών που από το περίσσευμα του χρόνου και της διάθεσής τους συμβάλλουν στη διοργάνωση υλικά και ηθικά.
Αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος της Αποκριάς αποτελεί το γλέντι του Σαββατόβραδου πριν από την τελική κορύφωση των εκδηλώσεων την Κυριακή της Τυρινής.
Για δωδέκατη χρονιά φέτος ο βασικός συνδιοργανωτής Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων, αναλαμβάνει να οργανώσει ένα παραδοσιακό γλέντι με τη συμμετοχή ομάδων που θα παρουσιάσουν αποκριάτικα δρώμενα, χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα.
Η υποδοχή των  φιλοξενούμενων Συλλόγων που για φέτος είναι ο Σύλλογος Εβριτών Κομοτηνής, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων και το Χορευτικό Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δήμου Φαρσάλων θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων με την παρουσίασή τους και την ανταλλαγή των αναμνηστικών. Θα ακολουθήσει πατινάδα ως την Κεντρική πλατεία όπου θα στηθεί το γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από γνωστούς και καταξιωμένους οργανοπαίχτες : τον Χρήστο Κιτσόπουλο στα πνευστά, τον Παναγιώτη Παππά στο βιολί, τον Χρήστο Καλαμπούκα στο λαούτο και τον Βασίλη Σαραντινό στα κρουστά και το τραγούδι.
Οι διοργανωτές έχουν προετοιμάσει για όλους τους επισκέπτες ,που αναμένονται να συρρεύσουν  από την ευρύτερη περιοχή, το παραδοσιακό μπλουγούρι με πρόβειο κρέας και ντόπιο κρασί που διανέμονται δωρεάν.
Σε πείσμα των καιρών και με λίγα υλικά μέσα, αλλά με πολλή αγάπη για τον τόπο μας, ας συνεισφέρει ο καθένας με τον τρόπο του ο,τι μπορεί ώστε η Άνοιξη που έρχεται να είναι ουσιαστική!…