Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Καραβιδομακαρονάδα της Μαρίας Κοσκινιώτου



Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία

Υλικά

Ένα κιλό καραβίδες φρέσκιες
3 κ.σ. Λάδι
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κοφτές κ.σ. Ντομάτας
3 μικρά ντοματίνια 
1 ποτήρι μικρό κρασί
Μαϊντανός
Θυμάρι
Κουρκουμ
άς
Δάφνη
1 πακέτο μακαρόνια


Εκτέλεση
Σε βρασμένο νερό ρίχνουμε τις καραβίδες για να ζεματιστούν για 15-20 λεπτά και μετά τις Στραγγίζουμε. Ετοιμάζω τη σάλτσα σε ένα wok ή βαθύ τηγάνι ρίχνοντας το λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το σκόρδο και τα ανακατεύουμε. Ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Μόλις πέσουν τα υγρά ρίχνω τις καραβίδες και σβήνω με κρασί.

Προσθέτω νερό τόσο όσο να σκεπαστούν οι καραβίδες. Αλάτι, Πίπερι, γλυκιά πάπρικα, 
Κουρκουμά, τη Δάφνη κ αφήνω τη σάλτσα να βράσει.

Σε μια κατσαρόλα βράζω τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Με μια τρυπητή κουτάλα τα ρίχνω στη σάλτσα με τις καραβίδες προσθέτοντας και λίγο νερό από τα μακαρόνια. 
Τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά.

Προσθέτω τον μαϊντανό και το Θυμάρι. Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα! 


Καλή μας όρεξη!



Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία