Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Συνταγή: Ρυζόγαλο της Μαρίας Κοσκινιώτου. Ένα γλυκό για μικρά και μεγάλα παιδιά!



Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία

Υλικά

5 κουταλιές σούπας ρύζι Καρολίνα
1,5 λίτρο γάλα (θερμοκρασία δωματίου)
8 κουτ. Σουπ. Ζάχαρη
3 κουτ. Σουπ. Ανθός αραβοσίτου βανίλια
Κανέλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 3 φλιτζάνες νερό και ρίχνουμε το ρύζι να βράσει. Όταν το νερό σωθεί, προσθέτουμε το γάλα (κρατάμε μία φλυτζάνα για να διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου). Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει το ρυζόγαλο για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να μη φουσκώσει το γάλα. Στο γάλα που κρατήσαμε, διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια (αργά –αργά), μέχρι το ρυζόγαλο να χυλώσει καλά. Σερβίρουμε σε μπολάκια, κανελώνουμε και περιμένουμε να κρυώσει.

Tip: Για να μη φουσκώνει και χύνεται το γάλα, αφήνω μέσα στην κατσαρόλα την ξύλινη κουτάλα ανακατέματος.



Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία