Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΣΚΙΝΙΩΤΟΥ


Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία

ΥΛΙΚΑ
1 ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ ΑΡΝΙΣΙΑ
1 ΜΑΡΟΥΛΙ ΜΕΓΑΛΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΡΥΖΙ ΚΑΡΟΛΙΝΑ
1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
4-5 Κ.Σ. ΛΑΔΙ
1 ΜΙΚΡΟ ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ
1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ
2-3 ΦΕΤΕΣ ΛΕΜΟΝΙ
2 ΑΥΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΚΟΜΜΑ
1 ΛΕΜΟΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΚΟΜΜΑ


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά τη συκωταριά και χωρίζουμε το συκώτι, τα πνευμόνια, την καρδιά, τη σπλήνα και τα γλυκάδια, και πετάμε τα ενδιάμεσα λιπίδια.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό με το φύλλο της δάφνης, το λεμόνι, αλάτι-πιπέρι, και ζεματάμε τα κομμάτια της συκωταριάς για 10 λεπτά ξαφρίζοντας αν χρειαστεί. Στραγγίζουμε τη συκωταριά και μόλις κρυώσει την κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Στην κατσαρόλα που ζεματίσαμε τη συκωταριά ρίχνουμε το λάδι, μισά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τσιγαρίζουμε για λίγο.

Ρίχνουμε τα κομμάτια της συκωταριάς, φέρνουμε μερικές στροφές να τσιγαριστούν και ρίχνουμε χλιαρό νερό να σκεπαστούν. Βράζουμε για 20 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε ψιλοκομμένο το μαρούλι, τον άνηθο, τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, το ρύζι και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 15-20 λεπτά. Αυγοκόβουμε και η μαγειρίτσα είναι έτοιμη!

Καλή όρεξη και καλό Πάσχα!
Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία