Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Συνταγή: Κεφτέδες χωρίς κρέας της Μαρίας Κοσκινιώτου

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΟΥΡΛΟΥ συνταγή από τη Μαρία Κοσκινιώτου 


Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία


Κεφτέδες με ότι περίσσευμα υπάρχει στο ψυγείο σας από λαχανικά! Ιδανικό για όσους νηστεύουν αλλά θέλουν να ετοιμάσουν κάτι γευστικό!
Υλικά
350-400 γρ. τριμμένη κολοκύθα πορτοκαλί
1 μελιτζάνα
3-4 κ σ κοφτές αλεύρι
 
1 μέτριο καρότο
5-6 φύλλα σπανάκι
 
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμύδια
1 πράσο
Μαϊντανός
  
2 αυγά
Λάδι 2 κ σ
Αλάτι
 
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Κουρκουμ
άς
Θυμάρι
 
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνω το κολοκύθι, τα αυγά, το λάδι, τρίβω τη μελιτζάνα, το καρότο, τα κρεμμύδια, το πράσο, τον μαϊντανό και το σπανάκι. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνω και ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω με ένα μεγάλο κουτάλι και ρίχνω μετά το αλεύρι. Ανακατεύω καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός.
 

Σε ένα τηγάνι βάζω μπόλικο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνω με ένα κουτάλι σούπας μικρές κουταλιές από το μείγμα. Το αφήνω να τηγανιστεί και από τις δυο πλευρές και είναι έτοιμο!

Εγώ επέλεξα αυτά τα λαχανικά που είχα στο ψυγείο μου. Μπορείτε να προσθέσετε / αφαιρέσετε ανάλογα το τι υπάρχει στο δικό σας ψυγείο!
 
Καλή επιτυχία! 

Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία