Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Ρεβύθια από τη Μαρία Κοσκινιώτου

Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία

Υλικά
500γρ ρεβίθια
2 ξερά κρεμμύδια
5 κ.σ. Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Κουρκουμ
άς
Κόκκινο πιπέρι για το τσιγ
άρισμα

Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπωλ με νερό το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια να μουλιασουν. Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα τρίβουμε με ένα χοντρό ποτήρι ή με μια πέτρα για να φύγουν τα περισσότερα φλούδια. Αφότου τα καθαρίσουμε τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν. Όταν αρχίσουν να βράζουν τα ξαφρίζουμε βγάζοντας τις φλούδες που επιπλέουν. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τον κουρκουμ
ά

Μόλις βράσουν βγάζουμε σε ένα πιάτο λίγα ρεβίθια, τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα για να χυλώσει καλύτερα το φαγητό. 

Σε ένα τηγάνι ρίχνω 2-3 κουταλιές λάδι και μόλις κάψει ρίχνω ένα κ.γ. κόκκινο πιπέρι. Εναλλακτικά μπορούμε να ρίξουμε Chili. Το βγάζουμε από τη φωτιά και αμέσως το ρίχνουμε επάνω στο πιάτο που έχουμε σερβίρει τα ρεβίθια. 

Καλή επιτυχία!

Χειροποίητες δημιουργίες της Μαρίας *με γεύση από Θεσσαλία